Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst

Het was al een hele tijd geleden dat wij kip kerrie hadden gegeten. En vandaag heb ik er ontzettend zin in. Dit is een niet te moeilijk recept, je hebt alleen wel goede kerriekruiden ervoor nodig. Ik heb Vadouvan kruidenmix gebruikt. Als je deze niet in huis hebt of niet wilt kopen, gebruik dan alleen kerriepoeder. Je kunt deze kip kerrie met erwtjes, mango en rijst net zo pittig maken als je zelf wilt, voeg daarvoor meer of minder rode peper toe.

 

De mango geeft een lekker exotische en zoete smaak aan dit gerecht. Ook lekker is ananas erin. Ik heb kokosmelk gebruik omdat ik dat lekker vind en omdat dit echt past in zo’n gerecht. Je hebt tegenwoordig een light versie van kokosmelk, dus als je op de calorieën wilt letten, koop deze dan.
In plaats van kipdijfilets kan je ook kipfilets gebruiken (is ook iets magerder).

 

Naanbrood

 

Ook lekker bij deze kip kerrie is naanbrood. Je kunt het brood dan lekker dippen in de saus. Wil je naanbrood zelf maken, dan heb ik hier een recept voor jou.

Kip kerrie met erwtjes, mango en rijst. Wil je een lekkere en snelle maaltijd op tafel zetten op een doordeweekse dag, maar dan deze heerlijke Kip kerrie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipdijfilets
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 el Vadouvan kruiden
  • 250 ml kokosmelk
  • 300 gr mangoblokjes
  • 200 gr erwtjes (diepvries)
  • peper en zout
  • 250 gr witte rijst

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kipdijfilets in blokjes van 3 centimeter en bestrooi ze met peper en zout.
  • Verwarm een scheut olie in een bakpan of wok op middelhoog vuur. Doe de ui, knoflook en rode peper erin en bak dit totdat het zacht en geurig geworden is.
  • Doe de kerriepoeder erbij en bak dit, al roerende, nog 1 minuutje mee. Zet het vuur hoger en voeg de kip toe en bak dit 3 minuten totdat ze aan alle kanten bruin is.
  • Doe de kokosmelk erbij en meng het goed erdoor. Zet het vuur op laag, leg een deksel op de pan en laat het 20 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Doe op het laatst de mangoblokjes en bevroren erwtjes erbij en roer dit erdoor, laat de pan nog even staan tot de mango en erwtjes goed doorgewarmd zijn. Breng eventueel nog op smaak met peper en/of zout.
  • Serveer de kip kerrie met de witte rijst en bestrooi eventueel met korianderblaadjes of fijngesneden lenteui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating