Kip in tomaten kaassaus

Deze makkelijke kip in tomaten kaassaus in een pan is snel, makkelijk te maken, boordevol geweldige Tex Mex geïnspireerde smaken en het is super cheesy! Ik ben dol op eenpansgerechten en dit is wel een van mijn favoriet geworden.
Er is sappige kip, zachte rode paprika, zwarte bonen, maïs, lente-uien en koriander. Ik hou van het contrast van de zoetere maïs met de andere ingrediënten. Alles wordt tot in de perfectie gekruid door middel van zelfgemaakte Tex Mex kruiden voordat het wordt belegd met kaas.

 

Kip

 

Ik heb kipdijfilets van mijn favoriete kippenboer Karin van Polderkip gebruikt. Je kunt ook kipfilets gebruiken als je dat liever hebt. Maar kipdijfilets blijven wat sappiger in dit gerecht.
Je zou ook nog kipgehakt kunnen gebruiken, dit geeft wel een andere textuur aan het gerecht, maar het zou nog steeds net zo lekker smaken.

 

Maken

 

Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan een geoliede koekenpan en bak tot het gaar is. Bestrooi met de Tex Mex kruiden en voeg dan de paprika, ui, knoflook, bonen, maïs en tomatensaus toe.
Bak tot het gaar is, bestrooi het met kaas en laat het staan tot het gesmolten is. Garneer vlak voor het serveren met koriander en lente-uien.

 

Tex Mex

 

Ik gebruik zelfgemaakt Tex Mex-kruiden* in dit gerecht, omdat ik graag de hoeveelheid zout in mijn eten onder controle wil houden. Wil je Tex Mex smaken aan je gerechten geven dan is deze specerijenmix perfect ervoor. Je hebt hiervoor nodig:

5 el paprikapoeder
2 el koriander
2 el oregano
1½ el komijn
1 el cayennepeper
1 el knoflookpoeder
½ el uienpoeder

Meng de specerijen met elkaar en doe het in een potje. De rest kan je nog gebruiken voor andere gerechten.

 

Tips:

 

Als je het gerecht liever pittiger eet, voeg dan een paar scheutjes hete saus toe.

Ik heb de saus gemaakt van Heinz tomaten frito chili, een lekkere pittige basis voor dit gerecht.

Je kunt nog extra verse groenten of bonen toevoegen aan het gerecht.

Serveer het gerecht met gekookte rijst, orzo, polenta of met taco’s.

Het recept is vers het lekkerst, maar blijft maximaal 5 dagen luchtdicht verpakt in de koelkast goed.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip in tomaten kaassaus:

Kip in tomaten kaassaus. Deze makkelijke kip in een pan is snel, makkelijk te maken, boordevol geweldige Tex Mex smaken en het is super cheesy!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 gr kipdijfilets
  • 2 el Tex Mex kruiden*
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blik (400 gr) zwarte bonen
  • 1 blik (340 gr) maïskorrels
  • 150 gr cheddar
  • 3 lente-uien
  • 4 takken koriander
  • olijfolie
  • 350 gr tomaten frito

Instructions
 

  • Snijd de kipdijfilets in hapklare stukjes, snijd de rode paprika in kleine blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Giet de zwarte bonen en maïskorrels af, spoel ze schoon en laat uitlekken. Rasp de cheddar, snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof.
  • Bak in een scheut olie in een grote koekenpan de kip op hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten, of tot de kip gaar is. Bestrooi gelijkmatig met de Tex Mex kruiden.
  • Voeg de paprika, ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee. Doe dan de zwarte bonen, maïs en tomatensaus erbij en laat dit 2 tot 3 minuten sudderen.
  • Zet het vuur middelhoog, voeg de kaas toe en dek de koekenpan af met een deksel om de kaas ongeveer 1 minuut te laten smelten. Roer om alles te mengen.
  • Garneer het gerecht met de lente-uien en koriander en serveer eventueel met rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating