Jalapeño boter is een heerlijke smaakmaker met een pittige smaak van de chilipepers en is heel gemakkelijk te maken. Kruidenboters zijn een van de beste dingen vind ik. Een klodder gearomatiseerde boter heeft waarschijnlijk meer mindere maaltijden gered. Verse jalapeño, liquid smoke, zout en boter. Het is belangrijk om voldoende zout in je samengestelde boter te hebben.

Deze gearomatiseerde boter is heel eenvoudig te maken en maakt gerechten met weinig moeite heel veel lekkerder. Ik vind het heerlijk om maïs en andere groenten te bestrijken met deze jalapeño boter voor een fantastische smaak. Een van de beste manieren om ervan te genieten is met gegrilde steaks, kip en vis. Maar het is natuurlijk ook heerlijk op een stokbroodje bij de borrel.

Jalapeño boter

Ingrediënten

Voor dit recept zijn slechts een paar eenvoudige ingrediënten nodig. In het recept hieronder vind je de juiste hoeveelheden.

 

Variaties

 

Lekker bij

Je kunt deze jalapeño boter met meer dan alleen maisbrood serveren. Deze hartige boter past goed bij geroosterde maïskolf, zoete aardappelen, gepofte aardappelen, sperziebonen, stokbrood en gegrilde steaks.

 

Tips:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Jalapeño boter:

Jalapeño boter is een heerlijke smaakmaker met een pittige smaak van de chilipepers en is heel gemakkelijk te maken. Kruidenboters zijn een van de beste dingen vind ik. Een klodder gearomatiseerde boter heeft waarschijnlijk meer mindere maaltijden gered. Verse jalapeño, liquid smoke, zout en boter. Het is belangrijk om voldoende zout in je samengestelde boter te hebben.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips
Keuken Mexicaans
Porties 6 tot 8 personen

Ingredients
  

  • 1 Jalapeño peper
  • 200 gr ongezouten boter, zacht
  • 1 tl zout
  • 3 druppels liquid smoke

Instructions
 

  • Rooster de jalapeño onder de grill van de oven of boven het vuur van de barbecue.
    Tot de schil rondom geblakerd is.
  • Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper dan in kleine stukjes.
  • Doe de zachte boter, zout, liquid smoke en de gesneden jalapeño in een blender en mix dit tot een egaal mengsel. Je kunt het ook in een kom met de hand mengsel.
  • Verpak de boter in keukenpapier of huishoudfolie en vorm er een rolletje van. Of lepel het in een leuk klein weckpotje.
  • Leg in de koelkast om op te stijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating