Deze Indiase kipspiesjes met naanbrood is een afgeleide van het recept Korma and coconut chicken skewers van Donna Hay. Ik ben groot fan van haar, vooral van haar fast, fresh, simple gerechten.
Ik heb als marinade voor de kipspiesjes de kruidenpasta Korma van Patak’s gebruikt en naanbrood gekruid met koriander en knoflook voor nog meer smaak.
Server bij de spiesjes een lekkere zelfgemaakt *chutney, zoals bijvoorbeeld deze Chutney van appel en rozijnen.
Indiase kipspiesjes met naanbrood. Deze Indiase kipspiesjes met naanbrood is een afgeleide van het recept Korma and coconut chicken skewers van Donna Hay
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 700 gr kipdijfilets
- 2 el korma currypasta
- 4 el Griekse yoghurt
- peper en zout
- 4 kleine naanbroden
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 grote wortel
- 4 takken verse munt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Instructies
- Snijd de kipdijfilets in stukken van 3 cm.
- Meng de currypasta met de Griekse yoghurt en wat peper en zout.
- Meng de stukjes kip hierdoor en marineer de kip afgedekt ongeveer een half uurtje hierin (op kamertemperatuur).
- Verhit de grill van de oven. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en vet dit in met olie. Rijg de kip aan stokjes of metalen pinnen. Grill de gemarineerde kip ongeveer in ongeveer 15 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Bak het brood af in de oven. Schil de wortel en snijd dunne repen van de wortel met een dunschiller.
- Haal de broden uit de oven en leg ze op de borden. Lepel hier de yoghurt op, verdeel de wortelslierten erover en leg 2 (of 3) kipspiesjes hierop.
- Bestrooi met de gehakte muntblaadjes en strooi er een beetje gerookte paprikapoeder over.
- Serveer de chutney er apart bij.