Ontdek dit makkelijke recept voor honing sesam kip. Krokante kip in een zoete, sticky honing-sesamsaus – beter dan afhalen! Serveer dit heerlijke kipgerecht met rijst en roergebakken groenten.
Zelfgemaakte honing sesam kip
Er zijn recepten die ik maak en ik hoop dat iedereen ze probeert. Dit is zo’n recept. Het begon allemaal met mijn Garnalen met sesam en honingsaus die mijn leven veranderde. Het is echt mogelijk om thuis hetzelfde Chinese eten van dezelfde kwaliteit te maken als dat van jouw favoriete Chinees restaurant. Omdat ik zo dol ben op Chinees eten, was mijn leven compleet. Maar toen bedacht ik honing sesam kip. Laat me je dit vertellen: dit is de beste van allemaal!
Ik kon echt bijna niet geloven hoe geweldig dit was terwijl ik het at. De saus heeft een zoete honingsmaak en is een absolute honing-sesam perfectie. Als je van Chinees houdt en één gerecht van mijn blog maakt, maak dan dit!
Maken
Origineel wordt de kip door een soort beslagje gehaald voordat het wordt gefrituurd. Ik heb het alleen maar in maïzena gehaald zodat het iets krokanter wordt tijdens het bakken.
Bak de kip dan in een hete pan met een beetje olie op hoog vuur rondom goudbruin aan. Bak het dan op middelhoog vuur tot de kipblokjes bijna gaar zijn, dit duurt maar een paar minuten.
Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus tot een glad mengsel. Giet dit over de kip.
Bak dit samen tot de saus lekker ingekookt en sticky is.

Tips:
- Je kunt kipfilets gebruiken als je dat lekker vindt. Zorg er wel voor dat de stukken kip gelijkmatig gesneden zijn, zodat ze gelijkmatig garen.
- Als je geen rijstwijnazijn hebt, kan je dit eenvoudig vervangen door appelazijn, zonder dat dit de smaak verpest.
- Je kunt broccoli, paprika’s, paddenstoelen, courgette, peultjes of andere groenten toevoegen om de maaltijd wat completer te maken.
- Serveer het met rijst, noedels, haverrijst of zilvervliesrijst.
- Als je meer saus wilt, maak dan een dubbele portie saus. Giet de helft over de kip om te bakken en verwarm de andere helft in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot hij dikker wordt. Serveer de rest van de saus apart.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Honing Sesam Kip:
Ingrediënten
Kip
- 600 gr kipdijfilets*
- 2 el maïzena
- peper en zout
- olie
Saus
- 75 ml honing
- 50 ml sojasaus
- 2 el sesamzaadjes
- 1 el bruine suiker
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 2 tl chili knoflooksaus
- 2 cm verse gember geraspt
- 2 tl maïzena
Topping
- sesamzaadjes
- 3 lente-uien
Instructies
- Snijd de kipdijfilets in hapklare blokjes.
- Meng in een ondiepe kom de maïzena, zout en peper door elkaar.
- Haal de kipstukjes door de maïzena.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Zodra de olie warm is, bak je de kip in porties 3-4 minuten per kant tot het goudbruin en knapperig is. Leg de kip vervolgens op een bakplaat bekleed met keukenpapier.
- Meng ondertussen in een kleine kom de honing, sojasaus, sesamzaadjes, bruine suiker, rijstazijn, sesamolie, chili knoflooksaus, gember en maïzena.
- Giet de overtollige olie uit de pan of veeg deze weg. Laat 1 eetlepel olie staan op middelhoog vuur.
- Doe alle kipstukjes terug in de pan en giet de saus erdoor en laat het een minuutje sudderen tot het dikker wordt.
- Serveer de kip met rijst en bestrooi met lente-ui en sesamzaadjes.


