Griekse Yoghurt chocoladefudge

Ik ben dol op chocolade fudge en heb al heel veel fudge recepten op de site staan. Maar nu besloot ik een wat gezondere versie te maken. Het is deze Griekse yoghurt chocoladefudge met maar twee ingrediënten geworden. Deze gezonde fudge is absoluut decadent, zacht en smelt in je mond! Je zult nooit raden dat hij maar met twee ingrediënten gemaakt is: namelijk yoghurt en chocolade! Hij bevat geen geraffineerde suiker of boter en is van nature rijker aan eiwitten! Ik maakte ze in ongeveer vijf minuten en alles wat je nodig hebt is een kom en natuurlijk chocolade en Griekse yoghurt. De chocolade die je gebruikt, bepaalt de smaak, dus gebruik wat je lekker vindt. Persoonlijk gebruik ik het liefst ongezoete pure chocolade (70%) zonder suiker.

Gezonde chocolade fudge

Romig, zacht, smeltend in je mond… alles wat ik zoek in een chocoladedessert! Deze chocoladefudge is het perfecte dessert voor wanneer je trek hebt in iets lekkers. Vooral als je na een maaltijd weer zin hebt in iets zoets! En het allerleukste? Het kan niet makkelijker (want laten we eerlijk zijn soms heb je gewoon behoefte aan gemak!) en bakken is niet nodig! Je hoeft alleen maar de chocolade te smelten, te mengen met de dikke yoghurt.

Fudge zonder gecondenseerde melk

De meeste fudge recepten met twee ingrediënten vereisen een heel blik gezoete gecondenseerde melk. Zo’n blikje gezoete gecondenseerde melk bevat echter heel veel suiker! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de suikers uit de chocolade. Deze fudge is dus helemaal niet zoet en zal jouw bloedsuikerspiegel niet laat stijgen!

Veganistische fudge

Dit fudge recept kan gemakkelijk veganistisch worden gemaakt door dikke, zuivelvrije yoghurt te gebruiken, zoals kokosyoghurt en veganistische chocolade. Het is het beste om veganistische Griekse yoghurt te gebruiken, omdat dikkere yoghurt het beste werkt voor dit recept! En natuurlijk vegan chocolade.

Extra smaakjes

  1. Munt-chocoladefudge: voeg 1/4 theelepel puur pepermuntextract toe!
  2. Roer 1-2 eetlepels pindakaas door de fudge.
  3. Voeg er gedroogd fruit en/of gehakte noten aan toe!
  4. Mokka Fudge: Voeg staafjes oploskoffie toe terwijl je de yoghurt en chocolade mengt.
  5. Nutella hazelnoot fudge: Roer er 60 ml Nutella en/of 50 gram gehakte hazelnoten doorheen.
  6. Ook lekker met een snufje zeezout, kaneelpoeder of vanille-extract voor extra smaak.

Griekse Yoghurt chocoladefudge:

Tips:

  • Vloeibare yoghurt werkt niet! Volle yoghurt lijkt de beste textuur te geven! Hoe dan ook, het is belangrijk om DIKKE kokosyoghurt of Griekse yoghurt te gebruiken! En je moet het ook nog laten uitlekken tot een hele dikke massa.
  • Het is belangrijk dat de chocolade iets donkerder is (60% of hoger), omdat melkchocolade door het melkgehalte niet goed opstijft. Omdat het gemaakt is met donkerdere chocolade, is het mogelijk niet zo zoet als iets gemaakt met melkchocolade. Je kunt ook een paar druppels stevia toevoegen als je het zoeter wilt.
  • Het is ook belangrijk dat je yoghurt niet te koud is als je het gaat mengen met de gesmolten chocolade. Dit voorkomt dat het een kruimelige massa wordt! Je kunt de yoghurt een half uurtje op het aanrecht laten staan ​​of hem ongeveer 15 seconden in de magnetron zetten. Voeg de chocolade direct na het smelten toe aan de yoghurt, want hij moet heet zijn!
  • Bewaar fudge in een luchtdichte verpakking in de vriezer, gedurende 2-3 maanden. Het kan in de koelkast te zacht worden. Of eet het als een bevroren snack op een warme dag.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Griekse Yoghurt chocoladefudge:

Deze gezonde fudge is absoluut decadent, zacht en smelt in je mond!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 25

Ingrediënten
  

  • 250 gr dikke Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • 400 gr pure chocolade
  • 3 staafjes oploskoffie mocca

Instructies
 

  • Laat de yoghurt een paar uur uitlekken in een kaasdoek in een vergiet. Je moet 200 gram hele dikke yoghurt overhouden.
  • Bekleed een vierkant bakblik (20 cm) met bakpapier en zet het opzij.
  • Laat de yoghurt op kamertemperatuur komen voordat je het gaat mengen met de chocolade!
  • Hak de chocoladerepen in kleine stukjes en doe dit in een grote kom.
  • Smelt de chocolade au bain-marie door de kom boven een pan met heet water te zetten.
  • Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je de uitgelekte yoghurt hierbij.
  • Meng de twee ingrediënten met een spatel goed door elkaar tot een egaal mengsel. Werk snel, want het mengsel zal hard worden tijdens het afkoelen.
  • Giet het mengsel snel in het bakblik zodra het goed gemengd is.
  • Zet dit een paar uur in de vriezer tot het stevig is. Snijd het dan in stukken.
  • Bewaar de fudge stukjes maximaal 1 maand in een luchtdichte verpakking of diepvrieszak in de vriezer!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating