Gnocchi met blauwe kaas en salie

Deze gebakken gnocchi met blauwe kaas en salie is een heerlijk vegetarisch gerecht. Stel je eens een bord voor vol met knapperige vanbuiten zachte vanbinnen lichte gnocchi met krokante salie, smeltende zoute blauwe kaas en zoete gekarameliseerde uien. Ja, dit wil je!
Het is ook lekker als bijgerecht bij een stuk gegrild vlees. Deze romige gnocchi is zo lekker dat het gemakkelijk in een chique Italiaans restaurant geserveerd zou kunnen worden. Je zou nooit raden dat het maar een paar minuten duurt om te maken.

Gnocchi met blauwe kaas en salie

Gnocchi

Er is iets heel geruststellends aan het eten van gnocchi. Het is ook een heel makkelijk recept wat snel klaar is. En voor dit eenvoudige gnocchi recept heb je slechts vijf ingrediënten nodig!
Ik heb altijd een paar pakken kant-en-klare gnocchi in mijn voorraadkast staan, zodat ik doordeweeks – als ik weinig tijd heb – snel en gemakkelijk een maaltijd kan klaarmaken.
Deze schattige kleine gnocchi oftewel Chicche di patate, heb ik bij Pastavoordeel besteld.

Je kookt eerst de gnocchi tot ze zacht zijn en dan giet je ze af. Bewaar een kopje gnocchi-kookwater voordat je de gnocchi in een vergiet giet. Vervolgens bak je de gnocchi in een bakpan in een beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn.

 

Blauwe kaas

Gorgonzola is misschien wel de eerste blauwe kaas van Italiaanse oorsprong die in je opkomt, maar deze kaas bevat stremsel en is daarom niet vegetarisch. Dus als jij het gerecht vegetarisch wilt maken, kies dan een vegetarische blauwe kaas.
Zo niet, kies dan een blauwe kaas die jij lekker vindt.

 

Variaties

  • Strooi wat geroosterde walnoten over de gnocchi voor een knapperige bite en textuur.
  • Roer er wat gebakken spek of chorizo door.
  • Bak een handvol spinazie of rucola op het laatste mee met de gnocchi.
  • Bak wat champignons in knoflookboter en roer deze aan het einde van de kooktijd door de gnocchi.

 

Tips:

  • Serveer de gnocchi op zichzelf voor een smakelijke en vullende maaltijd. Voor iets stevigers, is zelfgemaakte focaccia altijd een goede optie.
  • De Conserve della Nonna Cipolle caramellate oftewel gekarameliseerde uien die ik in het gerecht gebruikt heb, komt ook bij Pastavoordeel vandaan.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gnocchi met blauwe kaas en salie:

Deze gebakken gnocchi met blauwe kaas en salie is een heerlijk vegetarisch gerecht. Stel je eens een bord voor vol met knapperige vanbuiten zachte vanbinnen lichte gnocchi met krokante salie, smeltende zoute blauwe kaas en zoete gekarameliseerde uien. Ja, dit wil je!Het is ook lekker als bijgerecht bij een stuk gegrild vlees. Deze romige gnocchi is zo lekker dat het gemakkelijk in een chique Italiaans restaurant geserveerd zou kunnen worden. Je zou nooit raden dat het maar een paar minuten duurt om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 tot 3 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes verse salie
  • 2 el gekarameliseerde uien
  • 75 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook op een middelhoog vuur en kook de gnocchi 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze dan af.
  • Verhit de olijfolie in een ruime braadpan en bak hierin de salieblaadjes op middelhoog vuur in een minuutje krokant. Schep ze uit de pan.
  • Bak dan in dezelfde pan de gekookte gnocchi lekker goudbruin en zacht. Keer ze af en toe voorzichtig om zodat ze rondom mooi gebakken worden.
  • Voeg dan de gekarameliseerde uien toe en bak dit even mee met de gnocchi.
  • Schep de gnocchi op de borden en verkruimel de blauwe kaas erboven.
    Garneer met de krokante salie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating