Zoals jullie inmiddels misschien wel weten ben ik dol op een Gin-Tonic, maar ook op een Paloma cocktail. Dus heb ik ze gecombineerd om deze gin-tonic met grapefruit en gember te maken. Zeg hallo tegen mijn nieuwe favoriete drankje, waar ik de hele zomer van ga genieten. Een verrukkelijke Gin-Tonic met rode grapefruit en vlierbloesem tonic.
Gin-Tonic
De cocktail een complexe en verfrissende gin-tonic, die zeker indruk zal maken op jouw smaakpapillen en van jouw gasten. Het is een perfecte balans tussen zoet, zuur en kruidig, een combinatie van de krachtige smaken van gin met pittige citrus, zoete agavesiroop en de subtiele warmte van gember. Al deze elementen werken samen in een heerlijke mix.
Ik heb deze cocktail leren drinken toen we op safari in Kenia waren. We hadden wel malariapillen gekregen van de tropenarts, maar die vertelde dat de muggen daar waarschijnlijk wel resistent tegen waren.
Een van onze vrienden die vaak in de tropen is geweest, zei dat Gin-Tonic de remedie was om geen malaria te krijgen. Nou onder dit mom, hebben wij elke avond een (of meerdere, haha) Gin-Tonics naar binnen gewerkt.
Maken
Omdat dit drankje maar uit weinig ingrediënten bestaat, smaakt vers gestampte rode grapefruit het lekkerst. Je stampt het vruchtvlees samen met geraspte gember in een cocktailshaker.
Voeg dan gin en ijs toe en schud alles goed door. Dit gaat door een zeefje in een G&T glas.
Voeg tot slot tonic toe. Ik denk dat Fever-Tree Elderflower tonic hierbij het lekkerst is.
Tijm, rozemarijn of verse munt zijn een geweldige garnering, dus doe er op het einde een takje bij in uw glas, samen met een schijfje rode grapefruit.
Nog meer bijzondere Gin-Tonic cocktails:
Tips:
- Laat de alcohol weg, dan wordt dit een even lekkere mocktail.
- Als je deze cocktail hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Gin-tonic met grapefruit en gember:
Equipment
- cocktailstamper
Ingrediënten
- 1 rode grapefruit
- ½ tl gemberrasp
- 60 ml gin
- 1 el agavesiroop
- Tonic*
- ijsblokjes
- garnering
- 2 schijfjes grapefruit
- 1 takje rozemarijn of munt
Instructies
- Snijd 2 dunne schijfjes uit de grapefruit.
- Snijd dan de schil eraf en snijd de partjes uit de vliesjes, doe dit in een cocktailshaker.
- Prak dit samen met de gember en de agavesiroop met een cocktailstamper.
- Voeg de gin en ijsblokjes toe en schud dit goed door elkaar.
- Giet het mengsel dan door een zeefje boven een G&T glas.
- Voeg de tonic toe, garneer en geniet!