Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes

Malse en smaakvolle huisgemaakte gehaktballetjes gevuld met zachte mozzarellabolletjes. Deze met kaas gevulde gehaktballen zijn te lekker, probeer ze snel! Alles dat gevuld is met kaas is een onmiddellijk pluspunt voor mij. Combineer dat dan met heerlijke Italiaanse smaken en je hebt gegarandeerd succes. Dit recept is een van mijn favoriete balletjes. Deze gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes zijn een heerlijke draai aan een gehaktballen recept. Gewone zelfgemaakte gehaktballen zijn fantastisch, maar voeg mozzarella toe in het midden en je krijgt een echte traktatie. De gehaktballen zijn mals, sappig, smaakvol en vol smeuïge mozzarella. Ze zijn de perfect in een tomatensaus met pasta, met geroosterde groenten of zelfs als borrelhap.

 

Ingrediënten

 

Gehakt, ik heb gehakt half-om-half gebruikt, maar je kunt ook rundergehakt, kipgehakt of zelfs lamsgehakt nemen. Of gebruik een mix van half rundvlees en half Italiaanse worst.

Ei, dit wordt gebruikt als bindmiddel om het vleesmengsel bij elkaar te houden. Kluts eerst het ei voordat je het bij het gehakt toevoegt.

Beschuit verkruimeld of paneermeel, deze helpen de sappen in het vlees op te nemen, zodat je gehaktballen van binnen sappig en smaakvol blijven.

Knoflook, versgeperste of gehakte knoflook voegt een robuuste smaak toe. Je kunt ook knoflookpoeder gebruiken als je dat wilt.

Italiaanse kruiden, voeg ik graag vers toe aan mijn zelfgemaakte gehaktballen. Het voegt een Italiaanse smaak toe en maakt de smaak levendiger.

Parmezaanse kaas, zelf geraspte Parmezaanse kaas geeft je de beste smaak.

Mini mozzarella, de verborgen en leuke draai is een kaasachtige kern dankzij deze gemakkelijk smeltbare kaasbolletjes.

Zongedroogde tomaatjes, ik heb zelf kleine tomaatjes gedroogd in de oven. Hoe jij die kunt maken, lees je hier*. Heb je daar geen zin in, halveer dan cherrytomaatjes en bak ze mee met de gehaktballetjes of laat het achterwege en maak alleen de balletjes.

 

Serveer ideeën

 

Maak er een lekkere zelfgemaakte tomatensaus en serveer het met pasta.

Als hoofdgerecht met geroosterde groenten, gebakken aardappeltjes en/of een lekkere salade.

Als borrelhapje, steek er dan tandenstokers in om te serveren van een schaal.

 

Tips:

 

Meng het gehakt niet te veel. Mix net zolang tot het gemengd is, zodat het vlees mals en sappig blijft.

Zorg ervoor dat de kaas goed in het midden gesloten is, anders smelt hij tijdens het bakken eruit.

Probeer bij het vormen van je gehaktballetjes een beetje olie op je handen te gebruiken om de balletjes te helpen vormen.

Als je een beetje pit wilt, voeg dan gerust wat chilivlokken toe aan het gehakt.

 

 

Recept Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes:

Gehaktballetjes met mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Malse en smaakvolle huisgemaakte gehaktballetjes gevuld met zachte mozzarellabolletjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr gehakt hoh
  • 1 ei, geklutst
  • 2 beschuiten, verkruimeld
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 3 el Parmezaans kaas, geraspt
  • peper en zout
  • 12 mini mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr zongedroogde tomaatjes*
  • 5 takken verse oregano

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom en voeg daar het ei, verkruimelde beschuit, knoflook, Italiaanse kruiden, kaas, peper en zout toe.
  • Meng alles door elkaar (niet te veel kneden). Deel het gehakt op in 12 porties.
  • Giet de mozzarellaballetjes af en dep ze goed droog.
  • Draai balletjes van het gehakt, druk dit plat tussen beiden handen, leg er een mozzarella bolletjes op en vouw dit dicht om het bolletje heen. Draai zo 12 balletjes van het gehakt.
  • Verhit de olie in een antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes gedurende 10 minuten aan alle kanten bruin.
  • Doe de gedroogde tomaatjes erbij en warm dit mee in de pan bij de balletjes.
  • Laat op laag vuur laag sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Garneer eventueel met verse oregano of basilicumblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating