Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het delen van verantwoorde recepten en haar kijk op een gezond leven.
Tiffany is 21 jaar jong, komt uit de Betuwe en is kok van beroep. Zij houdt van koken, gezond leven, maar ook van lekker en af en toe ongezond eten. Ze laat jou zien hoe je een balans kunt vinden tussen gezond eten en ongezond eten.
Deze koeken beschrijft ze als lekkere zachte en smeuïge koeken die proeven als een appeltaart, maar dan veel gezonder.
Hier vind je het originele recept van Tiffany.
Ik heb het recept iets naar mijn hand gezet. Heb eerst de havermout met de rozijnen gemalen en daarna alles in een keukenmachine gemengd. Net zo makkelijk. Tiffany gebruikt veel suikervervangers, ik het voor de vanillesmaak vanillesuiker gebruikt. En voor nog meer zoet kan je nog wat agave siroop gebruiken. Heb ik niet gedaan, want de Whey poeder en vanillesuiker maakt het al behoorlijk zoet. Proef het beslag maar even, vind je het niet zoet genoeg dan kan je nog agave siroop of honing naar smaak toevoegen.
Er staat 25 gram eiwit in het recept, dit is het eiwit van 1 klein ei.
Havermout
Havermout is een veelzijdig product. Je kunt er koekjes of pannenkoekjes van bakken, zelf heerlijke granola ermee bereiden of een stevige en verantwoorde overnight oats van maken als ontbijt. Probeer ook eens deze Havermout chocoladebowl.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Eiwitrijke appel havermoutkoeken:
Ingrediënten
- 100 gr havermout
- 35 gr rozijnen
- 100 gr appel
- 30 gr Whey poeder vanille
- 150 gr Griekse yoghurt
- 25 gr eiwit
- 2 zakjes vanillesuiker
- 30 gr agave siroop
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 1 el kaneelpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Schil de appel en snijd deze in hele kleine blokjes.
- Doe de havermout en rozijnen in een keukenmachine en gebruik de pulseerknop om het fijner te malen.
- Doe dan de overige ingrediënten (behalve de appelblokjes) erbij en meng die met de pulseerknop. Haal het beslag uit de machine en meng de appel erdoor.
- Maak van het mengsel 9 balletjes en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes voorzichtig iets platter met een natte hand.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koeken in ongeveer 13-15 minuten lichtbruin.
- Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
- Je kunt de koeken ongeveer een weekje bewaren in een goed afgesloten koektrommel of plastic bakje.