Dutch Baby met gerookte zalm

Als je op zoek bent naar het recept voor een hartige Dutch baby met gerookte zalm, dan vind je het hier. Hartige Dutch baby’s, vaak overschaduwd door hun zoete tegenhangers, zijn een fantastische manier om je dag te beginnen met een gezonde twist. Stel je een gerecht voor dat de luchtige textuur van een soort omelet/pannenkoek combineert met de stevigheid van je favoriete hartige ontbijtingrediënten. Het is een veelzijdig recept dat je kunt aanpassen aan wat je ook in je koelkast.
Dus, of je nu een doorgewinterde liefhebber bent van Dutch baby’s en de hartige versie nog nooit hebt geprobeerd, of nieuw bent met dit heerlijke gerecht, laten we eens duiken in de kunst van het maken van hartige Dutch baby’s.
Dit recept is genoeg voor een ontbijt voor vier personen.

 

Dutch Baby

 

Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven en is een stuk dikker en luchtiger dan onze Hollandse pannenkoek. Het wordt gemaakt van eieren, bloem en melk en wordt meestal als zoet gerecht gegeten.
In de kern is een Dutch baby een wonder van culinaire eenvoud, waarvoor slechts een handvol basis-ingrediënten nodig zijn die u waarschijnlijk al in uw keuken hebt. Een typische hartige Dutch baby wordt gemaakt van:

 

Eieren: De ruggengraat van het gerecht, zorgen voor structuur en een rijke smaak.
Melk: Voor een gladde, romige textuur.
Bloem: Net genoeg om het deeg volume te geven, maar niet te zwaar.
Zout: Een snufje om alle smaken te versterken.
Boter: Voor een onweerstaanbaar goudbruin korstje (ik voeg dit toe aan de pan in plaats van aan het beslag).

In tegenstelling tot zijn zoete neef, die vaak suiker en vanille verwelkomt, nodigt de hartige versie een wereld van specerijen, kaas en kruiden uit. Je kunt een snufje zwarte peper, wat geraspte Parmezaanse kaas of een handvol verse bieslook aan het beslag toevoegen. De schoonheid zit in de veelzijdigheid. Je kunt experimenteren met verschillende ingrediënten op basis van uw dieetvoorkeuren en wat je bij de hand hebt.

Vanuit een gezondheidsperspectief kan de hartige Dutch baby een voedzame keuze zijn, vooral als je kiest voor volkorenmeel of extra eiwitten en groenten toevoegt. Stel je een luchtige, eierachtige basis voor met spinazie, tomaten en een beetje fetakaas voor een Mediterrane twist, of misschien wat gerookte zalm en dille voor een vleugje elegantie.

De eenvoud van een hartige Dutch baby zit niet alleen in de ingrediënten, maar ook in de bereiding. Het is een kwestie van mengen, gieten en bakken – minimale drukte met maximale smaak.
Het is een bewijs dat gezond koken niet ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn. Een hartige Dutch baby bewijst dat je met slechts een paar gezonde ingrediënten een maaltijd kunt maken die net zo voedzaam als lekker is.

 

Tips:

 

Gebruik een gietijzeren pan, een ovenvaste koekenpan (24 cm), een kleine ovenschaal of bakblik voor dit gerecht.

Open de oven niet tijdens het bakken, anders zakt de Dutch baby in.

En deze Luchtige havermoutpannenkoekjes met kersen zijn ook niet te versmaden.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Dutch Baby met gerookte zalm:

Dutch baby met gerookte zalm. Is het een omelet, pannenkoek of souffle? Eigenlijk is een dutch baby alledrie, bereid in de oven.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Ontbijt, Vis
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 3 eieren (L)
  • 150 ml melk
  • 2 el roomboter
  • 75 gr zelfrijzend bakmeel
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • 50 gr gerookte zalmblokjes
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el bieslook

Instructions
 

  • Zet een bakpan in de oven en verwarm deze voor op 225˚C.
  • Laat de pan minimaal 20 minuten heet worden in de oven.
  • Mix ondertussen de eieren een minuut lang in een keukenmachine of met een staafmixer of handmixer luchtig. Voeg al mixend de melk toe en mix nog 30 seconden.
  • Voeg nu de bloem, peper en zout toe en meng dit erdoor tot een glad (dun) beslag.
  • Haal de pan uit de oven (pas op de steel is heet! gebruik een ovenhandschoen of een dubbelgevouwen theedoek om de pan te pakken).
  • Doe de boter in de pan, draai deze even rond zodat de bodem bedekt is met de boter. Giet nu gelijk het beslag erin en zet de pan weer in de oven.
  • Bak de pannenkoek ongeveer 15-20 minuten tot hij mooi gerezen en goudbruin is.
  • Open de oven niet tijdens het bakken, anders zakt de dutch baby in.
  • Haal de pan dan uit de oven (de pannenkoek zal dan iets inzakken).
  • Serveer de pannenkoek met de topping en rasp er wat citroenschil over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating