Croissantbroodjes met pistache

De NY-bun rolls en pistache blijven een hype. Ik heb deze twee gecombineerd in croissantbroodjes met pistache. Luchtige zelfgemaakte croissantbroodjes gevuld met romige pistachemousse, afgewerkt met pistachenootjes erop.

Deze pistachebroodjes zijn luchtige broodjes gemaakt van croissantdeeg. En worden gevuld met rijke pistache vulling en zijn de verfijnde variant van de kaneelbroodjes. Eenvoudig genoeg voor een brunch, maar decadent genoeg voor het dessert.

Croissantbroodjes

Ik heb deze broodjes met de Paasdagen gemaakt, maar ze zijn altijd heerlijk. Of het nu een feestdag is of weekend, verwen jezelf met deze heerlijkheid. De broodjes maak je heel simpel van een blikje croissantdeeg. Deze rol je niet uit, maar snijd het in zes plakken. Deze leg je plat op een ovenplaat, bestrijk ze met wat melk en bestrooi ze met wat suiker. Dan gaan ze de oven in en na ongeveer 15 minuten heb je heerlijke broodjes. De broodjes worden krokant van de buitenkant en heel luchtig en zacht vanbinnen.
Deze broodjes kan je vullen met iets hartigs of zoets. Ik denk dat ik er nog meer recepten mee ga verzinnen, wordt vervolgd!

Pistachepasta

Voor de pistachemousse heb je een pistachepasta nodig. Deze kant je kopen in een supermarkt of online. Koop er wel een met zoveel mogelijk pistache erin, sommigen bevatten namelijk slechts een paar procent pistache!
De pistachepasta kan je ook heel makkelijk zelf maken als je een keukenmachine hebt.
Maal de geroosterde pistachenoten in een keukenmachine tot het een (grove) pasta is.
Dit is de basis voor de pistachevulling.

Croissantbroodjes met pistache

Tips:

    • Je kunt wat sinaasappelrasp door de pistachevulling mengen voor een klassieke feestelijke sfeer.
    • In plaats van pistachepasta kan je de mousse ook maken:
    • Chocopasta met chocodrop topping
    • Nutella met gehakte hazelnoten erop
    • Speculoospasta met verkruimelde speculaaskoekjes erop

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Croissantbroodjes met pistache:

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties

Equipment

  • handmixer
  • ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 2 el melk

Pistachemousse

  • 100 gr witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr pistachepasta
  • suiker naar smaak
  • 2 el pistachenootjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de rol croissantdeeg in 6 gelijke plakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk ze aan de bovenkant en zijkant met behulp van een bakkwastje met wat melk.
  • Bestrooi ze met wat suiker.
  • Bak de broodjes ongeveer 14 - 16 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan volledig afkoelen om te kunnen snijden.
  • Pistachemousse: Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Klop de slagroom met de mascarpone en suiker naar smaak stevig op.
  • Meng de gesmolten witte chocolade met een spatel voorzichtig door de opgeklopte room.
  • Spatel er tenslotte de pistachepasta doorheen. Doe het mengsel in een spuitzak en laat min 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de afgekoelde broodjes doormidden. Spuit de pistachemousse op de onderste helft.
  • Leg de bovenste helft erop en garneer dit nog met een toef pistacheroom.
  • Hak wat pistachenoten fijn en strooi dit over de broodjes.
  • Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating