Cordita’s met Zoete Aardappel en Salsa Verde

Zoete aardappelen en bonen zijn goed voor je, probeer ze daarom eens in deze vegetarische Cordita’s met zoete aardappel en salsa verde. Cordita’s zijn kleine wraps, het is een leuk formaat voor een hapje om uit de hand te eten.

 

De Mexicaanse salsa verde kan je heel goed zelf maken, hoe je dat doet kan je hier lezen. En mocht je geen tomatillo’s kunnen vinden, gebruik dan tomaten ervoor in de plaats.

Cordita's met zoete aardappel en salsa verde. Cordita's zijn hele kleine wraps en ideaal om uit het vuistje te eten. Vul ze met zoete aardappel en saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 snufje chilipeper
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout, naar smaak
  • 1 blik (480 gr) zwarte bonen, uitgelekt
  • 2 avocado's
  • 8 cordita's
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el Mexicaanse salsa verde*
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappel en snijd ze in kleine blokjes. Bak in een grote koekenpan de blokjes aardappel in olijfolie goudbruin en gaar. Voeg de kruiden toe en bak deze mee.
  • Snijd de rode puntpaprika in kleine blokjes, snijd de lente-ui in dunne ringen en voeg dit en de uitgelekte bonen toe bij de aardappelblokjes en bak dit ongeveer 4 minuten op laag vuur.
  • Verwijder ondertussen de schil van de avocado's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verwarm de cordita's in de oven.
  • Vul de cordita's met sla, het groentemengsel, doe er een lepel salsa op en verdeel de avocadoblokjes erover. Strooi er nog wat korianderblaadjes over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating