Cordita’s gevuld met Picadillo vis

Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, kan je het ook met bijvoorbeeld kip maken. Het is een uitgebreid recept, maar dan serveer je ook wel iets heerlijks.

 

Cordita

 

Een cordita is een klein formaat tortilla die dubbelgevouwen en uit de hand gegeten wordt. Het is een zachte tortilla, die je even in de pan verwarmd zodat je ze makkelijk kunt vouwen.
Je vindt deze kleine tortilla’s wel in de supermarkt.
Bij cordita’s kan je alle ingrediënten op tafel zetten, zodat iedereen ze eigen cordita vult.
In mijn blog: Wat is het verschil tussen tortilla´s, wraps, taco´s en burrito´s kan je alles lezen over de verschillende soorten tortilla’s.

Cordita’s gevuld met Picadillo vis

 

Tex Mex keuken

 

De Tex Mex keuken (Texaans Mexicaans) is ontstaan in de Amerikaanse staat Texas. Het is eeuwen geleden ontstaan toen de Mexicaanse keuken zich vermengde met de Amerikaanse keuken. De gerechten kan je niet vergelijken met de traditionele Mexicaanse keuken. Dit komt omdat ze erg veramerikaanst zijn.
Bekende Tex Mex gerechten zijn tortilla’s, burrito’s, nacho’s, enchilada’s, fajita’s, guacamole, chili con carne, etc. En bijna bij alle gerechten worden er (hete) sauzen geserveerd. Daarnaast is de Tex Mex keuken veel vetter en worden er minder verse groenten gebruikt ten opzichte van de Mexicaanse keuken.

 

Vis

 

Ik heb kabeljauw in blokjes gesneden gebruikt voor dit recept. Je kunt ook een andere soort vis zoals bijvoorbeeld koolvis, skrei of zalm gebruiken. Ben je gek op garnalen, dan koop je rauwe garnalen hiervoor in de plaats.

 

Tips:

 

De Picadillo kruiden (blikje Jonnie Boer) heb ik bij de AH gekocht. Als je geen picadillo kruiden kunt vinden, neem dan cajun kruiden en de chipotle kan je eventueel vervangen door 1 theelepel sambal.

Probeer ook eens deze heerlijke Cordita’s gevuld met shoarma, kikkererwten en gebakken ei.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept: Cordita gevuld met Picadillo vis

Cordita’s gevuld met Picadillo vis. Een cordita is een kleine tortilla die je dubbelgevouwen eet. Gevuld met deze vis , maak je een heerlijk Tex Mex gerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mediterraans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr witvis
  • 1 el Picadillo kruiden
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 blikje zwarte bonen (400 gr)
  • 1 blikjes maïs (300 gr)
  • 1 avocado
  • 1 bosje koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 pak (8 st) cordita’s
  • olijfolie
  • 1 tl chipotle pepervlokken
  • 4 el Griekse yoghurt
  • fijn gehakte koriandersteeltjes
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Saus: week de chipotle pepervlokken in een beetje heet water. Meng de pepervlokken en de fijngesneden koriandersteeltjes dan door de yoghurt. Breng op smaak met zout.
  • Snijd de vis in kleine blokjes en bestrooi dit met de Picadillo kruiden.
  • Schil de zoete aardappel en snijd dit in kleine blokjes.
  • Giet het blikje zwarte bonen en maïs af in een zeef en spoel dan af met koud water. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Haal de blaadjes koriander van de steeltjes, hak dit fijn en hou apart voor de garnering. Hak de koriandersteeltjes fijn voor de saus. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Zet 2 antiaanbakpannen op het vuur. Bak in een pan in een beetje olijfolie de aardappelblokjes tot ze goudbruin en gaar geworden zijn.
  • Voeg op het laatst de zwarte bonen en maïs toe en bak deze rondom even aan.
  • Haal de cordita uit de verpakking en grill ze even in een droge koekenpan, vouw ze dan dubbel en leg ze even apart. Bak dan in deze pan de visblokjes gaar.
  • Lepel een beetje saus in de cordita's en leg er een plakje avocado in. Lepel de aardappelblokjes, zwarte boontjes, maïs en vis erin. Garneer met wat korianderblaadjes en lente-ui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating