Cocktail van Braziliaanse Limonade

Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb een cocktail van Braziliaanse limonade hierop bedacht. Maar je kunt het natuurlijk ook zonder de witte rum maken dan heb je een heerlijk zomers drankje. Braziliaanse limonade is een drankje met 4 ingrediënten dat pittig, romig en verfrissend is! Het is de perfecte mix van scherp en zoet en zal je na de eerste slok verslaafd maken.

Braziliaanse limonade

Hier is iets dat ik niet begrijp aan dit recept. Hoewel het Braziliaanse limonade wordt genoemd (limonade wordt gemaakt van citroenen), is het gemaakt met limoenen. Dit drankje is daardoor een van de meest verfrissende, heerlijke drankjes die ik ooit heb geprobeerd. Toen ik dit recept voor het eerst probeerde, vond ik het geweldig dat het zulke eenvoudige ingrediënten bevatte. Maar verreweg mijn favoriete ingrediënt is de gezoete gecondenseerde melk. Het voegt een heerlijke romigheid toe aan de drank! Weet je nog hoe ik zei dat ik dat spul helemaal kon drinken? Nou, ik maakte gedeeltelijk een grapje, maar eigenlijk ook niet. Het is gewoon zo goed!

Niet alleen zijn de ingrediënten eenvoudig, maar Braziliaanse limonade is ook nog eens super makkelijk te maken! Het is ook geweldig om grote hoeveelheden van te maken. Het is een favoriet in de zomer! Het duurt maar een paar minuten om de ingrediënten samen te mengen en je hebt een perfecte, verfrissende, zomerse limonade.

Ingrediënten

Makkelijker dan dit wordt het echt niet. Deze 4 ingrediënten combineren voor de meest ongelooflijke tropische smaak! Je zult het leuk vinden! Exacte hoeveelheden vind je in het recept hieronder.

  • Verse limoenen: ondanks de naam wordt Braziliaanse limonade gemaakt met limoenen in plaats van citroenen. In tegenstelling tot traditionele limoenrecepten wordt de hele limoen verwerkt in plaats van geperst! Omdat dit de hoofdsmaak van het drankje is, wil je dat je limoenen zo vers mogelijk zijn.
  • Gezoete gecondenseerde melk: dit onderscheidt de Braziliaanse limonade! Het voegt de meest verbazingwekkende romigheid toe aan de drank.
  • Normaliter wordt er suiker en water gebruikt, maar ik heb dit vervangen door een 7-up/sprite.
  • Rum, in een cocktail hoort natuurlijk een alcoholische drank. Ik heb hiervoor een witte rum genomen. Gebruik zoveel of weinig als jij lekker vindt.
  • En zonder de rum is het natuurlijk een heerlijk verfrissende mocktail.

Maken

Dit recept is zo eenvoudig omdat je een blender gebruikt om al het mixen te doen! Van daaruit gewoon zeven en invriezen!
Voeg daarna alle ingrediënten toe aan en mix het tot een heerlijke cocktail.

Variaties

  • Het beste van het maken van zelfgemaakte drankjes is dat je ze naar wens kunt aanpassen! Hier zijn een paar eenvoudige manieren om de jouwe te veranderen!
  • Kruiden toevoegen: Door verse kruiden toe te voegen, ziet je drankje er niet alleen perfect uit, maar het geeft ook extra smaak! Citroenmelisse en munt zijn enkele van mijn favorieten om toe te voegen!
  • Maak het zuivelvrij: volle kokosmelk is een geweldig alternatief voor gecondenseerde melk! Het heeft ook een geweldige smaak.

Meer verfrissende zelfgemaakte drankjes

Een heerlijke manier om jezelf deze zomer koel te houden, is door een zelfgemaakt drankje te maken! Dit zijn nog een paar van mijn favoriete recepten. Ze zijn superlekker en makkelijk te maken:

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Cocktail van Braziliaanse limonade:

Cocktail van Braziliaanse limonade. Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 uur
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Zuid-Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 9 limoenen, schoongeboend
  • 750 ml sprite of 7-up
  • 150 ml witte rum
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 takje munt

Instructies
 

  • Snijd het kopje en kontje van 8 limoenen en snijd ze dan in kwarten.
  • Doe ze samen met de sprite in een blender of keukenmachine en pureer ze fijn.
  • Leg een zeef op een schaal en giet hierin de limoenpuree. Laat goed uitlekken.
  • Doe het uitgelekte mengsel in een afsluitbaar bakje en leg mimimaal 2 uur in de vriezer.
  • (het pulp kan je weggooien).
  • Voor het maken van de cocktails haal je het bevroren limoensap uit de vriezer en doe dit in de blender samen met de rum en een deel van de gecondenseerde melk.
  • Pureer dit tot een schuimige massa, proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat gecondenseerde melk toe.
  • Schenk het in de glazen en serveer direct met een plakje limoen en eventueel wat muntblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating