Een waarschuwing vooraf: vooral niet maken ….. deze chocolade pindarepen zijn verslavend lekker. Maar ja dat geldt voor alles waar karamel in zit natuurlijk. Ik heb zoute pinda’s hiervoor gebruikt, zoet en zout gaat namelijk heel goed samen. Denk aan salted caramel, ook zo verslavend lekker.
Je kunt de chocolade in repen snijden of in kleine blokjes.
Ik heb een grote cakevorm gebruikt hiervoor en deze bekleed met bakpapier. Maar je kunt natuurlijk ook een vierkant bakblik(je) gebruiken.
Karamel
Ben jij ook zo gek op karamel? En denk je dat dit moeilijk zelf te maken is? Nou dat valt reuze mee. Als je dit recept volgt, maak jij jouw eigen Karamelsaus met zeezout. En dat is lekker joh! Heerlijk over ijs, gebak, wentelteefjes, pannenkoeken, gebak en/of cheesecake.
Ingrediënten
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el water
- 100 ml (slag)room
- 150 gr gezouten pinda’s
Instructies
- Hak de chocoladereep in kleine stukjes. Smelt de chocolade in een glazen schaaltje au-bain-marie of in de magnetron (zet hiervoor de magnetron 3 à 4 x 30 sec aan).
- Karamel maken: doe de suiker en water in een steelpannetje. Draai de pan rond, zodat alle suiker bedekt is met water en zet het dan op een laag vuur.
- Na ongeveer 5 minuten begint de massa lichtbruin te worden en te bubbelen, daarna wordt het bruiner.
- Wacht tot de karamel donker wordt, haal de pan van het vuur en roer met een garde de slagroom erdoor heen. Meng het goed tot er een mooie karamelsaus is ontstaan.
- Voeg de pinda's toe bij de karamelsaus en roer. Daarna de gesmolten chocolade erbij en meng alles goed.
- Giet het mengsel in een cakevorm en laat afkoelen, snijd het als het koud is in repen of in kleine blokjes.
2 reacties
Moet het per sé met pure chocala??
Nee hoor, je mag het ook met melk chocolade (of wit) maken. Mvg, Hanneke