Chinese chili kip met rijst

Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Het is een hele simpele manier om de Chinese chili kip te maken. Met niet al te veel ingrediënten, flans je toch een lekkere maaltijd in elkaar.

 

Chili Chicken

 

Dit Chinese gerecht wordt gemaakt van kip, ui en paprika’s. In plaats van kipfilet heb ik kipdijfilets gebruikt, omdat dit wat malser blijft tijdens het bakken. Maar als jij kipfilets wilt gebruiken, kan dit uiteraard ook.
Chili kip wordt gemaakt met een zoete en pittige saus met knoflook en rode peper, die je dus heel makkelijk zelf maakt.

 

De kip wordt origineel gemarineerd en gefrituurd, dit heb ik niet gedaan. Ik heb de kip in reepjes roergebakken. Dit is sneller en iets gezonder.
En volgens mij worden er rode en groene paprika’s gebruikt in het originele recept, ik heb alleen rode gebruikt.

 

Roerbakken

 

De truc bij roerbakken is dat je alles van tevoren snijdt en klaarzet, zodat je snel kunt werken. Dus eerst snijd je het vlees en de groenten en zet dit eventueel in bakjes klaar op het aanrecht.
Zet ook de ingrediënten voor de saus klaar, zodat je door kunt werken.
Bak de groenten niet te gaar, het is lekker als het nog een beetje knapperig is. En bak alles op heel hoog vuur in een wok.

 

Chinese recepten

 

Ben jij ook zo gek op de Chinese keuken? Dan heb ik nog meer Chinese recepten voor jou, zoals bijvoorbeeld deze:

Vegetarische Foe Yong Hai
Hoisin kip
Kung Pao noedels met garnalen
Vegetarische Lo Mein noedels
Singapore noedels met garnalen
Dan Dan noedels
Chinese tomatensoep
Char Siu
Vegetarische MaPo

 

Tips:

 

Ik heb er gekookte volkoren Basmati rijst bij geserveerd.

Garneer eventueel met lente-ui.

 

 

Recept Chinese chili kip met rijst:

Chinese chili kip met rijst. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 400 gr kipdijfilets
  • peper en zout
  • 1 grote ui
  • 3 rode paprika’s
  • zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el tomatenpuree
  • 75 ml water
  • gekookte rijst

Instructions
 

  • Snijd de kipdijfilets in dunne reepjes en bestrooi met peper en zout.
  • Snijd de ui en paprika’s in dunne ringen. Hak de knoflook en rode peper fijn.
  • Bak de kipreepjes in een hete wok op hoog vuur in een beetje olie goudbruin en gaar in een paar minuten. Schep het dan uit de pan.
  • Bak in dezelfde hete wok in een beetje olie de ui en de paprika in een paar minuten. Schep ook uit de pan.
  • Fruit dan de knoflook en rode peper aan in de wok. Voeg de sojasaus, tomatenpuree en water toe en breng aan de kook. Laat zo lang koken tot de saus tot de helft ingekookt is.
  • Voeg dan de kip, ui en paprika toe en meng dit goed door de saus.
  • Serveer met gekookte rijst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating