Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is een van die maaltijden die er belachelijk eenvoudig uitzien, en nou ja… dat zijn ze ook. Maar ze zijn zo ongelooflijk smaakvol en smaken gewoon zo goed! Deze zijn ideaal voor een warme zomeravond of zelfs een drukke doordeweekse avond.

 

Broodjes

 

Ik ben altijd op zoek naar gemakkelijke, heerlijke dinerideeën voor doordeweekse avonden en deze broodjes zijn onverslaanbaar. Geïnspireerd om ze te maken nadat ik een Caesar salade gemaakt had waar we dol op zijn!
Ik wist dat ik iets soortgelijks konden doen met een andere combinatie waar ik zo dol op ben: Caesar salade met kip!

 

Ik gebruik hier graag volkorenbroodjes, maar andere broodjes zoals ciabatta, stokbrood, Italiaanse bollen of briochebroodjes zijn ook lekker.

 

Caesar salade

 

De caesardressing is mijn klassieke favoriet die ik regelmatig gebruik. Het is niet het originele recept voor de dressing, maar de Griekse yoghurt maakt de saus wat lichter. Sla de ansjovis niet over! Dit laat het echt smaken als traditionele Caesar en voegt een hartige smaak toe.
Je kunt de dressing van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De caesardressing wordt gewoon de saus/topping voor de broodjes en maakt het helemaal af.
En je kunt natuurlijk ook wat Parmezaanse kaas toevoegen (op het broodje en de kip, zelfs bovenop de dressing!).

 

Deze kip is rokerig, smaakvol en sappig. Ik gebruik graag dungesneden kipfilets, of je ze nu zo koopt of zelf in dunne plakjes snijdt, want dat is precies waar ik het liefst in bijt. Je weet wel?

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Of je maakt een heerlijk vegetarisch broodje, door de kip te vervangen door een gegrilde kaasburger.

 

 

Tips:

 

Gebruik wel (baby) Romaine, die is zo verfrissend en knapperig en doet je denken aan de basis van een klassieke Caesar salade.

Ik gebruik hiervoor kleine kipfilets die ik platsla. Hierdoor zijn ze sneller gaar. Je kunt de kipfilet in z’n geheel op het broodje leggen, of in dunne plakjes snijden (dat eet wat makkelijker).

Voeg een glas gekoelde witte wijn toe en HALLO, het is de hemel.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Broodje gegrilde kip met Caesar salade:

Broodje gegrilde kip met Caesar salade. Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kleine kipfilets
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Dijonmosterd
  • 2 broodjes
  • 1 kropje baby romaine
  • Parmezaanse kaas voor de topping
  • #Caesar dressing#
  • 2 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de kip ongeveer 30 minuten voor het grillen uit de koelkast. Sla de filets plat tussen 2 vellen huishoudfolie.
  • Doe voor de dressing alle ingrediënten hiervoor in een keukenmachine en mix tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Leg de kip op de grillpan en gril ongeveer 3 tot 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte).
  • Gril totdat de kip gaar is, haal uit de pan en laat hem 5 tot 10 minuten rusten. Ik gril ook graag de broodjes op de snijkant in de grillpan!
  • Snijd de kipfilets in plakjes.
  • Doe wat caesardressing op de onderkant van het broodje. Beleg met romaine en vervolgens met de kip. Lepel er nog wat caesardressing op en bestrooi er Parmezaanse kaas over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating