Bloemkoolrijst met chorizo en groenten

Een heerlijk eenpansgerecht bestaande uit bloemkoolrijst met chorizo en groenten is geweldig voor een makkelijk doordeweeks diner. Het heeft veel smaak dankzij pittige worst, sjalotje en knoflook en het bevat veel groenten! Daarnaast is het heel simpel te maken in slechts één pan. Ik heb veel verzoeken gekregen voor makkelijke, snelle maaltijden die je in één pan kunt maken. Dit gerecht is supersnel en klaar in minder dan 20 minuten.
En je hebt ook nog eens heel veel lekkers!

 

Chorizo

 

Ik ben echt dol op deze pittige worst en was ook erg blij toen er een heerlijke chorizo in de Foodybox zat. Omdat ik nu meestal alleen voor mezelf kook, kan ik diverse recepten maken met een zo’n worst. Op die manier kan ik meerdere keren van deze pittige worst genieten.
En pittig is deze Spanish Chorizo. Deze authentieke Spaanse worst is van superieure kwaliteit. Gemaakt van uitsluitend Spaanse ingrediënten zoals varkensvlees, paprika, knoflook en zout, verzekert het zegel de herkomst, traditie en de unieke, ongeëvenaarde eigenschappen van dit product.

 

Groenten

 

Dan zijn er nog groenten zoals gele courgette en paprika, sjalotje, knoflook en bloemkoolrijst om het geheel compleet te maken. De bloemkoolrijst kan je kant-en-klaar kopen, maar natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken door een stuk bloemkool te raspen.
Ik heb de bloemkoolrijst gebruikt in plaats van ‘echte rijst’. Het is een gezonder alternatief en hierdoor krijg je nog meer groente naar binnen.

 

Nog meer bloemkoolrijst recepten:

 

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso
Vegetarische butter chicken met bloemkoolrijst
Mexicaanse bloemkoolrijst salade
Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel
Nasi gemaakt van bloemkoolrijst
Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

 

Maken

 

Je bakt de plakjes chorizo in een bakpan met een heel klein beetje olie. Dan schep je ze eruit en bak je in de chorizo olie het sjalotje, knoflook en paprika. Nu voeg je de courgette toe en bak je tot de groenten zacht zijn. Als laatste gaat de bloemkoolrijst en kruiden in de pan en bak je dit een minuutje mee. Meng de gebakken chorizoplakjes erdoor en je gerecht is klaar.
Hieronder vind je de gehele bereiding.

Pak je favoriete koekenpan en ingrediënten, want het is tijd om te koken!

 

Tips:

 

In plaats van een gele courgette, kan je natuurlijk ook een groene gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bloemkoolrijst met chorizo en groenten:

Bloemkoolrijst met chorizo en groenten. Dit heerlijke eenpansgerecht heeft veel smaak dankzij pittige worst, sjalotje en knoflook en het bevat veel groenten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Spaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr chorizo
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele courgette
  • olijfolie
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 200 gr bloemkoolrijst
  • peper en zout
  • 1 el gehakte bieslook

Instructies
 

  • Snijd de chorizo in plakjes. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in dunne repen, snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en zodra het is opgewarmd, voeg je de chorizoplakjes toe en bak deze goudbruin aan beide kanten.
  • Haal de chorizo er met een schuimspaan uit om het op een bord te leggen.
  • Zet het vuur lager en voeg nog een eetlepel olie toe.
  • Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak 2 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de courgette toe en bak nog een minuut en breng alles op smaak met gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 1-3 minuten of tot de gewenste gaarheid. Kook niet te lang om papperige ‘rijst’ te voorkomen.
  • Voeg de chorizoplakjes weer toe en roer. Haal van het vuur, garneer met de bieslook en serveer direct. Geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating