Een Negroni is een klassieke Italiaanse cocktail die bestaat uit Gin, Campari en zoete vermout. Hier heb ik een bloedsinaasappel gebruikt in plaats van een gewone sinaasappel voor een feestelijkere presentatie. Geschud met ijs en gezeefd in een klein glas ….. heerlijk het is een van mijn favorieten geworden. Een Bloedsinaasappel Negroni cocktail is een heerlijke, speciale (en mooie!) manier om een klassieke cocktail nog beter te maken!
Bloedsinaasappelen zijn verkrijgbaar van ongeveer december tot mei. Profiteer van hun korte seizoen door dit prachtige drankje te maken. Het is een klassieke Negroni, je voegt er alleen bloedsinaasappelsap aan toe. Wat een prachtige kleur, het vrolijkt de boel op tijdens de wintermaanden.
Negroni
Deze feestelijke Negroni smaakt heerlijk kruidig, een beetje bitter maar prachtig in balans met de citrus, hints van zoetheid en een vleugje jeneverbes van de gin. Bloedsinaasappelen geven het een feestelijker presentatie, maar navelsinaasappelen werkten ook prima!
Wat is er beter dan een klassieke cocktail met drie ingrediënten? Voeg er nog een ingrediënt aan toe en het wordt extra lekker! Dat krijg je met een bloedsinaasappel Negroni cocktail!
Het heldere, zoete en robijnrode sap van bloedsinaasappelen heeft een zoete, bloemige smaak, die minder zuur is dan navelsinaasappelen. Het past perfect bij de bitterzoete smaken in een Negroni.
Het kenmerkende ingrediënt van een Negroni is ongetwijfeld Campari. Het heeft een smaak die ik niet kan weerstaan.
Bloedsinaasappel
Toen ik een week of twee geleden bloedsinaasappelen op de markt zag, heb ik ze gelijk gekocht. Ik vind het heerlijk om in elke sinaasappel te snijden en te zien hoe anders hij is dan de vorige. Ik hou ook van de smaak van bloedsinaasappelen, die licht zuur zijn met een vleugje framboos.
Sommige bloedsinaasappelen zijn donkerrood vanbinnen, zoals Moro’s, die niet super sappig zijn maar een zeer geconcentreerde smaak hebben. Er zijn anderen zijn weer oranje of oranje/rood vanbinnen.
In tegenstelling tot navelsinaasappelen zijn bloedsinaasappelen niet het hele jaar door verkrijgbaar. Serveer een bloedsinaasappel Negroni cocktail in de winter en het vroege voorjaar, wanneer je ze in de winkels kunt vinden.
En door hun prachtige kleur zijn ze het perfecte drankje voor Valentijnsdag!
Bloedsinaasappelen zijn over het algemeen vrij klein. Ik denk dat je twee sinaasappelen per cocktail nodig hebt, maar dit kan enigszins variëren, afhankelijk van de grootte van de sinaasappels die je vindt.
Meer bloedsinaasappelcocktails die jij wellicht lekker vindt:
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Bloedsinaasappel Negroni cocktail:
Equipment
- 1 cocktailshaker
- 1 whiskyglas
Ingrediënten
- 30 ml Gin
- 25 ml Campari
- 20 ml zoete Vermouth
- 25 ml vers bloedsinaasappelsap
- 1 bloedsinaasappelschijf
Instructies
- Vul een mengglas of cocktailshaker met ijs.
- Voeg gin, Campari, Vermout en bloedsinaasappelsap toe.
- Schud dit goed en giet dan in een klein whiskyglas, gevuld met ijs.
- Garneer met een dun schijfje bloedsinaasappel.
- Saluti!