We zitten midden in het seizoen van de bloedsinaasappelen en het is een van mijn favoriete vruchten. Ik heb er laatst een grote zak bij mijn groenteboer gehaald en er twee heerlijke cocktails van gemaakt. De eerste is deze Bloedsinaasappel Daiquiri. En de tweede is een Bloedsinaasappel Negroni cocktail.
De Bloedsinaasappel Daiquiri is een levendige en verfrissende variant op de klassieke Daiquiri en een citrusachtige verwennerij met een prachtige karmijnrode kleur. Het is een moderne variant van de traditionele Daiquiri, met de unieke en pittige smaak van bloedsinaasappels. Het voegt een verfijnde en kleurrijke toets toe aan de geliefde cocktail.
Bloedsinaasappelsap is een fantastische metgezel van rum en limoen, omdat de bloemige zoetheid en intense citrussmaak, de zuurgraad van de limoen en de zoetheid van rum aanvullen. Om een klassieke Daiquiri met bloedsinaasappelsap te maken, heb je meerdere bloedsinaasappels, suikersiroop, limoensap en een droge witte rum nodig. Snijd en pers de bloedsinaasappel en giet de vloeistof door een zeef om het vruchtvlees en de pitjes te verwijderen. Doe het sap in een koude shaker gevuld met ijs, limoensap, rum en suikersiroop. Omdat bloedsinaasappelsap behoorlijk zoet is, kun je de hoeveelheid suikersiroop eventueel halveren. Schud tot het ijskoud is en zeef het in een cocktailglas. Garneer met een schijfje bloedsinaasappel of een partje limoen.
Daiquiri
Als je aan het woord ‘Daiquiri’ denkt, denk je waarschijnlijk aan een bevroren drankje gemaakt met rum en op smaak gebracht met fruit zoals banaan en aardbei. Een favoriet van strandbars en tropische resorts. Bevroren Daiquiri’s zijn praktisch synoniem met zomervakanties met hun zoete en fruitige smaken gemengd met gemalen ijs, ontworpen om de drank koud te houden in de zon. Hoewel ze ongetwijfeld heerlijk en verfrissend zijn, hebben deze alcoholische slushies bijna niets te maken met het origineel.
De klassieke Daiquiri is, in tegenstelling tot zijn bevroren tegenhanger, een simpele cocktail gemaakt met limoensap, rum en suiker. De klassieke Daiquiri is meer dan een eeuw geleden uitgevonden door een Amerikaanse ingenieur in Cuba en is een drankje dat de zoetheid van rum en suiker combineert met de zuurheid van limoensap. Hoewel het fantastisch is, zal de intense en bitterzoete citrussmaak de Daiquiri naar een nieuw niveau tillen als je bloedsinaasappelsap aan de mix toevoegt.
Bloedsinaasappel
Aan de buitenkant ziet een bloedsinaasappel er ongeveer hetzelfde uit als andere sinaasappelen die je in de supermarkt kunt vinden. Het vruchtvlees van de bloedsinaasappel is echter dieprood, vandaar de naam. Ze worden gekweekt in warme en gematigde klimaten, waarbij Sicilië de belangrijke producenten van het fruit is. De smaak van de bloedsinaasappel wordt beschreven als zuurder en bloemiger dan andere soorten sinaasappelen. En sommigen vergelijken het met de smaak van een sinaasappel gemengd met een framboos. Ze zijn ook zoeter dan gewone sinaasappelen. Wanneer het wordt geperst, heeft het sap van de bloedsinaasappel een dieprode kleur.
Tips:
- Dit recept is het lekkerst met vers bloedsinaasappelsap, maar je kunt ook kant-en-klare bloedsinaasappelsap kopen.
- Je kunt meestal ongeveer 30-60 ml sap uit één bloedsinaasappel halen. Je hebt dus maar een paar bloedsinaasappels nodig om een heleboel cocktails te maken.
- Probeer ook eens deze heerlijke Bloedsinaasappel Aperol Spritz en Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Bloedsinaasappel Daiquiri:
Equipment
- 1 cocktailshaker
- 1 cocktailglas
Ingrediënten
- 45 ml bloedsinaasappelsap
- 60 ml witte rum
- 15 ml limoensap
- 15 ml sinaasappellikeur
- 15 ml suikersiroop
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en vul deze halfvol met vers ijs.
- Dek af en schud krachtig gedurende 30 seconden.
- Giet het geheel in een cocktailglas en garneer met een schijfje bloedsinaasappel.
- Enjoy!