Biefstuk met Zwarte Knoflookmayonaise

Begin het grillseizoen met biefstuk met zwarte knoflookmayonaise en geserveerd met zoete aardappelparten. Dit gerecht zit boordevol hartige heerlijkheden.
Sommige dingen zijn gewoon ‘voorbestemd’. Zoals pindakaas en jam, hamburgers en friet, macaroni en kaas, begrijp ik wat ik bedoel? Nou, biefstuk en zwarte knoflook zijn ook zo’n match made in heaven. Er gebeurt iets magisch als je dit samen eet. Serieus, het is zo goed!

Klassieke Amerikaanse steakhouse gerechten worden aangevuld met een aioli die geserveerd wordt als saus voor de steaks. Doe daar geroosterde en gekruide partjes zoete aardappel bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Eenvoudig, maar oh zo bevredigend, dit gerecht zit boordevol meer voedingsvoordelen dan op het eerste gezicht lijkt.

Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise

Biefstuk

Het ideale stuk rundvlees voor dit recept is kogelbiefstuk, maar elk soort biefstuk dat voor het grillen wordt gebruikt, werkt net zo goed. Tip: Wanneer je biefstuk grilt of bakt, breng het vlees dan altijd op kamertemperatuur voordat je het gaat bereiden. En vergeet niet om het vlees altijd 10 minuten te laten rusten voordat je het gaat aansnijden. Dit garandeert keer op keer een malse, sappige en geweldige steak!

Zwarte knoflook

Met zijn unieke smaak en smeuïge textuur is zwarte knoflook een heerlijke smaakmaker.
Doordat de bollen knoflook worden gefermenteerd, krijgen ze een lekkere umami smaak, waardoor het een delicatesse is. De smaak en geur van de knoflook is nagenoeg verdwenen en is veranderd in een bijzondere smaak.
En door het fermenteren is de knoflook nog gezonder geworden dan het al was.
Ik heb de zwarte knoflookteentjes geplet met een vijzel en toen door de mayonaise gemengd.
Je vindt zwarte knoflook in de grote supermarkten en je kunt het ook online bestellen.

Nog meer zwarte knoflookrecepten:

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter
Hamburger met zwarte knoflook en feta

En ik heb nog veel meer recepten, type zwarte knoflook in de zoekbalk rechtsboven en dan komen ze allemaal tevoorschijn.

Zoete aardappelen

Geroosterde zoete aardappelfrietjes maken deze maaltijd compleet. De zoetheid van de zoete aardappelen past perfect bij de hartige biefstuk en zwarte knoflookmayonaise.
Je kunt ze in een hete oven bereiden, maar in de airfryer gaat ook heel goed. Het voordeel van de airfryer is dat ze sneller klaar zijn.
Ze zijn mals van binnen en knapperig van buiten, maar het beste is de smaak! Gekruid met een mix van gerookte paprika en tijm zijn ze absoluut heerlijk.

Tips:

  • Serveer het gerecht eventueel nog met een simpele groene salade.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise:

Biefstuk met zwarte knoflookmayonaise. Begin het grillseizoen met biefstuk met zwarte knoflookmayonaise en geserveerd met zoete aardappelparten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 biefstukken
  • 2 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el tijm
  • 10 cherrytomaatjes

Saus

  • ½ bol zwarte knoflook
  • 3 el lekkere mayonaise
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Was de schil van de zoete aardappelen, droog ze af en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd deze helften in plakken of parten.
  • Doe ze in een grote schaal, giet de zonnebloemolie erover en bestrooi ze met paprikapoeder, tijm en ruim peper en zout. Hussel even goed door.
  • Verspreid ze over de ovenplaat en zet ze in de oven. Bak ze ongeveer 20-25 minuten, maar draai ze halverwege wel even om. Leg halverwege de tomaatjes erbij om te roosteren.
  • Bak de biefstukken: verhit een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur, voeg de olijfolie en 1 el boter toe, wacht tot dit goed heet is. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en leg ze in de hete pan.
  • Als ze mooi bruin aan een kant zijn, draai ze dan om. Voor een medium rode biefstuk bak je ze ongeveer 3 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Voeg op het laatst nog een klontje boter toe in de pan.
  • Haal de biefstukken dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat ze 5 minuten 'rusten'.
  • Meng ondertussen de mayonaise met de geplette zwarte knoflook en peper en zout.
  • Serveer alles op een bord.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating