Deze zelfgemaakte Bang Bang garnalen taco’s zijn knapperig en sappig tegelijk. Je kunt deze garnalen op talloze manieren serveren, maar ze zijn vooral lekker overgoten met de Bang Bang saus.
Bang Bang-garnalen
De eerste ster van dit gerecht zijn de dikke, knapperige garnalen. Voor deze taco’s gebruik ik graag extra grote garnalen. Om dit gemakkelijk en tijdbesparend te maken, koop ik ze gepeld, ontdaan van darmkanaal en met verwijderde staarten. Het geknoei met garnalenstaarten zit je in de weg als je probeert te genieten van deze smakelijke taco’s.
Normaliter worden de garnalen gefrituurd in een beslagje. Dat heb ik niet gedaan, vind het omslachtig en veel te vet. Ik heb de garnalen op hoge temperatuur in een heel klein beetje zonnebloemolie gebakken. Tijdens het bakken heb ik ze bestrooid met gerookte paprikapoeder en zout voor extra smaak.
Bang Bang saus
De andere ster van dit recept is de licht pittige saus op basis van mayonaise – de bang in de bang bang, zou ik het noemen. De knapperige garnalen worden vlak voor het serveren door deze romige saus gehusseld. Je kunt de pittigheid aanpassen door de hoeveelheid sriracha in het mengsel te verminderen (of te verhogen!).
Je kunt de bang bang saus een dag of twee van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Laat de saus even op kamertemperatuur komen terwijl de garnalen bakken, zodat hij kan opwarmen. Zo voorkom je dat de garnalen lauw worden na het opwarmen in de saus die je net uit de koelkast hebt gehaald.
Serveren
Ik voeg een salsa toe aan mijn taco’s voor een contrast in texturen en om de pittigheid van de saus wat te temperen. In de salsa heb ik ook lekkere zoete ananasstukjes verwerkt, die een goede tegenhanger zijn voor de spicy garnalen.
De garnalen worden geserveerd in warme taco’s, maar als je minder koolhydraten wilt eten, kun je ze ook in slablaadjes serveren.
Nog meer geweldige taco-recepten om te proberen:
Tips:
- Tip voor restjes! Als je weet dat je extra garnalen overhoudt, gooi ze dan niet in de saus. Bewaar de garnalen en de saus apart. Hiervan kan je eventueel weer een lekkere garnalen salade van maken.
- Als je deze taco’s hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.
Recept Bang Bang Garnalen Taco’s:
Ingrediënten
Bang bang saus
- 4 el mayonaise
- 1 el sriracha
- 2 el zoete chilisaus
- 1 tl citroensap
Garnalen
- 20 rauwe garnalen
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- zout
- olie
- 4 taco-formaat bloemtortilla's
Salsa
- 40 gr ananas
- 8 cherrytomaatjes
- 1 mini komkommer
- 1 lente-ui
- 2 takken koriander
Instructies
- Saus: Meng in een kom de mayonaise, chili-knoflooksaus, sriracha en citroensap tot een glad mengsel. Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast tot gebruik.
- Verhit een grote bakpan met een scheutje olie en bak de garnalen hierin.
- Bestrooi ze met gerookte paprikapoeder en zout tijdens het bakken.
- Bak tot ze mooi roze en gaar zijn.
- Zodra alle garnalen gebakken zijn, meng je ze met 2 eetlepels van de saus. Bewaar de rest van de saus om over de taco's te lepelen.
- Verwarm de tortilla's in een hete pan of oven en vouw ze dubbel.
- Vul de warme tortilla's met de salsa, beleg dit met de garnalen en eventueel nog wat saus. Garneer de taco's met fijngehakte koriander en serveer.
- Deze taco's zijn het lekkerst als je ze meteen eet.