Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan je ’s avonds als je thuis komt gelijk aan de slag.

 

Vis

 

Ik hoor vaak dat er thuis niet met vis gekookt wordt omdat men bang is om vis te bereiden en niet weet hoe het te bereiden. Nou dat is jammer zeg, vis is niet alleen heel erg lekker, licht en verantwoord, maar ook echt niet moeilijk om klaar te maken. Ik heb diverse makkelijke visgerecht op de site staan, om jou te helpen vaker vis op tafel te zetten. Zoals bijvoorbeeld deze Kokos tomaten curry met kabeljauw.

 

Zalm is zo’n makkelijke te bereiden vis, het is snel klaar en deze vis zit ook nog eens vol met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Deze gezonde visvetten zijn goed voor ons hart, cholesterol en bloedvaten.
Doordat de zalm gekweekt wordt is het tegenwoordig wel het hele jaar beschikbaar. Koop wel zalm met het ASC-keurmerk, dan weet je zeker dat je een duurzaam gekweekte vis koopt. Dit keurmerk vind je op de verpakking.
Deze vis kan je op vele manieren bereiden, van grillen, bakken, konfijten, stomen, roken en ook rauw. Check de site maar eens voor nog veel meer zalmrecepten.
Ik vind zalm het lekkerst als het net gaar is, dus bak of grill het niet te lang!

 

Paksoi

 

Dit is ook een groente wat niet zoveel gegeten wordt. Wel zit het vaak gemengd in de zakken met Aziatische roerbakgroenten. Deze groente valt onder de koolsoorten en heeft witte stelen en groen blad. Het is een lekkere knapperige groente wat je snel kunt roerbakken. Het heeft een milde smaak en daarom is het lekker om het met deze Aziatische smaakmakers op smaak te brengen.
Ik heb hele kleintjes gekocht, maar als jij alleen maar grote paksoi kunt vinden, snijd deze dan in stukken voordat je het gaat bakken.

 

Tips:

 

Als je niet van koriander* houdt, bestrooi het gerecht dan met fijngesneden lenteui.
Lekker bij dit gerecht is bijvoorbeeld gekookte witte of zilvervliesrijst of noedels.
Ik heb er als extra groente nog wat geblancheerde doperwtjes gedaan.

 

 

Recept Aziatische zalm met paksoi:

Aziatische zalm met paksoi. Dit is een heerlijk en super makkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grillt het dan in de oven. Lekker met paksoi.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 2 zalmfilets
  • 2 el oestersaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1 el sesamolie
  • 3 teentjes knoflook, geraspt
  • ½ rode peper, in dunne ringen
  • 4 baby paksoi
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 takken koriander*
  • sesamzaadjes

Instructions
 

  • Doe alle ingrediënten voor de zalmarinade in een zipperbag en meng dit met elkaar. Doe de zalm erbij, sluit de zak goed af en leg minimaal een half uur in de koelkast om te marineren.
  • Zet dan de grillstand van je oven aan en leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat.
  • Leg de zalmfilets hierop en lepel alle marinade op de zalm.
  • Schuif de bakplaat onder de grill en laat ongeveer 7-10 minuten grillen tot de zalm mooi gekarameliseerd en gaar is.
  • Paksoi: verwarm de sesamolie in een grote bak- of wokpan. Bak hierin de knoflook en rode peper glazig. Voeg dan de sojasaus toe.
  • Snijd de paksoi doormidden en leg ze met de snijkant in de pan. Bak de paksoi om en om gaar in ongeveer 4-5 minuten.
  • Serveer de zalm met de paksoi en bestrooi met gehakte korianderblaadjes en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating