Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Ik heb er kippenbouillon in gebruikt, maar je kunt er natuurlijk heel goed een vegetarische versie van maken en groentebouillon gebruiken. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch.
Nog zo’n lekkere koude soep voor een warme dag is deze Meloensoep met een krokantje van Serranoham
Avocadosoepje. Dit Avocadosoepje is een heerlijk koud soepje op een warme dag. Leuk als klein voorgerechtje tijdens een diner of lunch.
Ingredients
- 600 ml kippenbouillon
- 2 lente-uitjes
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode peper
- 4 avocado's
- korianderblaadjes
Instructions
- Snijd de lente-uitjes in stukken, maar laat een stukje witte stengel (in dunne ringen gensneden) achter voor garnering. Snijd de knoflook in dunne plakken, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.
- Breng de bouillon met de lente-ui, knoflook en rode peper aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur trekken. Haal van het vuur af en laat de bouillon afkoelen.
- Zet de bouillon dan minimaal twee uur koud weg in de koelkast.
- Na deze twee uur halveer en ontpit je de avocado's, schep het vruchtvlees eruit en doe dit in de blender. Snijd een halve avocado in kleine blokjes voor garnering.
- Doe de koude bouillon met lente-ui, knoflook en rode peper bij de avocado's in de blender en puree tot een zalvig soepje. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Giet de soep in 4 glaasjes en garneer de soep met een paar blokjes avocado, wat lente-ui en blaadjes koriander.
- Serveer direct.