Amandel Baked Oats

Ik ben dol op hoe veelzijdig gebakken havermout oftewel baked oats is en dit zorgt altijd voor een heerlijk en gezond ontbijt. Deze amandel baked oats is makkelijk te maken, natuurlijk gezoet en gegarneerd met amandelschaafsel voor een heerlijke krokante topping. Het heeft de smaak van de Franse amandelcroissant. Perfect voor een gezellige ochtend of zelfs een snelle traktatie als nagerecht!

Deze amandel baked oats is een variatie op mijn favoriete ontbijt! Het is makkelijk, gezond en een geweldige meal-prep ontbijtoptie.
Ik ben al een tijdje geobsedeerd door gebakken havermout en dat is niet voor niets. Het is zo makkelijk te maken (gemaakt in één pan), super aanpasbaar en supergezond!

 

Baked oats

Baked oats oftewel gebakken havermout is een warm ontbijt gemaakt van haver, melk en andere ingrediënten. Havermout bereid in een pan op het fornuis of instant havermout heeft een romige papconsistentie. Maar gebakken havermout combineert zacht en romig in één ovenschaal. Je kunt vers fruit toevoegen voor een sappige explosie en noten voor een knapperige topping. Dit ontbijtrecept is een droom voor liefhebbers van textuur en je oven of airfryer doet al het werk.
In principe is gebakken havermout gewone havermout met nog meer textuur.
Je kunt havermout van tevoren bakken en opwarmen voor een snel ontbijt gedurende de week.

Deze gebakken havermout combineert simpele en gezonde ingrediënten en kan worden aangepast aan allergieën of smaakvoorkeuren. Roer de ingrediënten door elkaar in een grote kom, giet het in een ingevette bakvorm en bak.

Amandel Baked Oats

Je hebt nodig:

  • Havervlokken, gebruik fijne havervlokken hiervoor.
  • Amandelmeel, dit geeft de havermout de smaak van amandelcroissants, maar je kunt ook een andere fijngemalen noten naar keuze gebruiken.
  • Melk, neem (plantaardige) melk naar keuze.
  • Bakpoeder
  • Agavesiroop, je kunt ook een ander zoetmiddel gebruiken zoals honing, rietsuiker, suikervervanger, etc.
  • Amandelextract, voor een extra amandelsmaak. Dit is optioneel.
  • Yoghurt, in het beslag voegt romigheid toe en helpt de bindkracht te vergroten.
  • Fruit, je kunt vers fruit naar keuze toevoegen. Ook zonder fruit is dit een heerlijk ontbijtje.
  • Amandelschaafsel en rietsuiker, geven een lekker krokante topping.

 

Meer baked oats recepten:

 

Tips:

Bewaar de restjes in een luchtdichte container tot 7 dagen in de koelkast. Wanneer u ze wilt eten, zet u ze 45 seconden in de magnetron of tot ze warm zijn.
Vervang een deel van de havermout door proteïnepoeder.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Amandel Baked Oats:

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 70 gr fijne havervlokken
  • 50 gr amandelmeel
  • tl bakpoeder
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 el agavesiroop
  • ½ tl amandelextract
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 75 gr vers fruit
  • topping:
  • 2 el amandelschaafsel
  • 2 el rietsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven of airfryer voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaaltjes of twee kleine ovenschaaltjes in met een beetje olie.
  • Meng de havervlokken, amandelmeel en bakpoeder in een kom.
  • Voeg hierbij de (amandel)melk, agavesiroop, amandelextract en (plantaardige) yoghurt en meng tot een glad mengsel.
  • Doe het fruit in het schaaltje of schaaltjes en giet het mengsel erover. Bestrooi met amandelschaafsel en rietsuiker.
  • Bak gedurende 20–25 minuten, tot het goudbruin, knapperig en gaar is. Of 12-15 minuten in de airfryer.
  • Serveer als warm ontbijt, eventueel met nog wat agavesiroop en/of met een dot (plantaardige) yoghurt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating