Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel.
De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.
Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, probeer die ook.
Aardappelsalade met ei en lente-ui. Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de bbq.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 204 personen
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 4 eieren
- 2 lente-uitjes
- 1 el kappertjes
- olijfolie
- 1 tl Dijon mosterd
- citroensap
- peper en zout
- 1 bosje peterselie
Instructies
- Boen de aardappelen met schil schoon en kook ze gaar in ruim gezouten water.
- Giet ze dan af en laat enigszins afkoelen.
- Kook de eieren ongeveer 5 minuten, giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
- Pel ze dan en snijd ze in kwarten. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen.
- Meng in een grote kom de olijfolie met de mosterd, citroensap, lekker veel peper en een beetje zout.
- Snijd de aardappelen doormidden en eventueel in kwarten. Als je de salade zonder schil wilt serveren, kan je deze er nu makkelijk aftrekken. Doe de nog warme aardappelen in de kom met de dressing en meng.
- Meng nu de eieren, lente-uitjes en kappertjes hierdoor en strooi als de blaadjes peterselie erover.