Aardappel Tuinbonensalade met gerookte Forel

Deze aardappel tuinbonensalade met gerookte forel combineert twee van de beste groenten die ons land in deze tijd van het jaar te bieden heeft. De felrode bloemetjes uit eigen tuin voegen een prachtige kleur en subtiele smaak toe. Aardappelsalade is een zomerse klassieker, altijd goed bij bbq’s, picknicks en feestjes, maak het dan zonder de gerookte forel.

Aardappelsalade

Een heerlijk salade voor een snelle lunch of als maaltijdsalade voor een warme avond. Dit recept is eenvoudig, snel en lekker.
Licht en moeiteloos geurig is dit gerecht een geweldig alternatief voor geroosterde of gewoon gekookte aardappelen. De dressing haalt het beste uit de rest van de ingrediënten, van de zachtgekookte nieuwe aardappelen tot de tuinbonen.
Het is eigenlijk zo makkelijk dat je niet echt een recept nodig hebt, combineer gewoon nieuwe aardappelen met gedopte tuinbonen (of welke andere groene groenten je ook hebt die op moeten) en meng met een flinke handvol gehakte verse kruiden.
Gebruik vastkokende aardappelen voor deze salade.

Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel

Gerookte forel

Gerookte forel is een uitstekende keuze voor degenen die willen genieten van smaakvolle gerechten en toch een gezond gewicht willen behouden. Deze vis is smaakvol en caloriearm, waardoor het een ideale aanvulling op een maaltijd is. Het bevat niet alleen minder calorieën dan veel andere vissoorten, maar bevat ook een verscheidenheid aan essentiële vitaminen en mineralen, zoals omega-3-vetzuren, zink en vitamine B-12. Bovendien is gerookte forel een geweldige bron van eiwitten en een uitstekend alternatief voor bewerkt vlees en kaas.

Variaties

  1. Vervang de forel door knapperige spek, gekookte garnalen, tonijnvlokken of gekookte eieren.
  2. Probeer eens een handjevol kervel voor een iets andere smaak, of wat gehakte basilicum of dille.
  3. Aardappelsalade is het lekkerst als je het vers serveert. Je kunt hem echter maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte verpakking.
  4. Dit werkt ook met andere bonen of erwten. Of probeer er wat gekookte, geraspte lente- of zomergroenten of spinazie doorheen te mengen.

Tips:

  • Hier vind je het recept voor de Tuinbonen en erwtendip*
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel:

Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel. Lekkere maaltijdsalade voor een warme avond. Ik heb de tuinbonen dubbel gedopt.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vis
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 800 gr aardappelen
  • 1 krop sla
  • 400 gr tuinbonen
  • 300 gr gerookte forel
  • tuinbonen en erwtendip*
  • 4 takken selderij, blad ervan
  • 1 bosje bieslook
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 el karwijzaad
  • 1 el mosterd
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • ½ citroen, rasp ervan
  • peper en zout

Instructies
 

  • Was en borstel de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Kook de aardappel in ongeveer 15-20 minuten gaar in gezouten water. Giet ze dan af.
  • Als je verse tuinbonen gebruikt kook deze dan in ongeveer 10 minuten, giet af en laat iets afkoelen.
  • Als je tuinbonen uit de vriezer gebruikt, leg ze dan in een schaaltje en giet daar heet water over. Je kunt ze nu dubbel doppen (hoeft niet).
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te mengen in een grote kom of schaal. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Giet de dressing over de warme aardappelen en meng voorzichtig. Laat iets afkoelen.
  • Verdeel de slablaadjes over de borden. Leg hierop de aardappelsalade. Strooi de tuinboontjes erover en schik stukjes forel ertussen.
  • Lepel hier en daar eventueel wat tuinbonen/erwtendip ertussen.
  • Strooi nog wat selderijblaadjes, gehakte bieslook en eventueel eetbare bloemen erover.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating