Zelf Dropshot Maken | Makkelijk en Snel

Makkelijk te maken, leuk om te serveren en onvergetelijk om te proeven: ontdek de magie van dropshots!

In de Kerst Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat o.a. Siciliaanse Zachte Dropstaafjes van Italiano. Natuurlijk is een dropje eten lekker en als manlief deze zak gevonden had, was dat in no-time verdwenen, dus wilde ik er iets anders mee doen. Ik dacht doe eens gek……laat ik eens zelf droplikeur maken!

Dropshots

Dropshots zijn het ultieme shotje voor iedereen die wel van een speelse verrassing houdt. Denk aan het gevoel van een zak drop openmaken, maar dan met een vrolijke twist in vloeibare vorm. Zoet, zout en een tikje ondeugend – ideaal om samen met vrienden te proosten tijdens een feestje of borrel.

Zelf maken

Het fijne is dat je dropshots heel makkelijk zelf kunt maken. Met een paar ingrediënten zet je in no-time een ronde glaasjes op tafel, en het leuke is: ze vallen altijd op. Zodra iemand er eentje proeft, zie je meteen een glimlach of een verbaasde blik verschijnen. Dat maakt ze niet alleen lekker, maar ook een gezellige gespreksstarter.

Of je nu een echte dropfan bent of gewoon eens iets geks wilt proberen, een dropshot zorgt altijd voor sfeer. Serveer ze ijskoud en verras je gasten eventueel met een dropveter erbij voor de finishing touch. Zo maak je er meteen een klein feestje van in een glaasje.

Kortom: dropshots zijn vrolijk, verrassend en nét even anders dan de standaard shotjes. Perfect om samen te lachen, te proosten en de avond een extra boost te geven!

Dropijs

Naast de dropshotheb ik ook nog een heerlijk recept voor dropijs. Dit kun je ook maken met deze dropjes, en het resultaat is verrassend lekker. Zeker een aanrader als je net zo’n dropfan bent als wij!

Tips:

  • Toen ik de likeur in de fles schonk, bleef er nog een wat dikkere vloeistof over. Die heb ik niet in de fles gedaan maar als ‘saus’ over ijs geserveerd. Ook erg lekker!
  • Omdat ik nog een fles jenever in de kast had staan, heb ik dat gebruikt om de likeur te maken. Maar je kunt ook bijvoorbeeld vodka gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

Dropshot recept

Bekijk hieronder mijn heerlijke dropshot recept:

Zelf dropshot maken. Ik kreeg een lekkere zak drop en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt, het is een dropshot geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr zachte drop
  • 500 ml water
  • 300 gr kristalsuiker
  • 500 ml jenever

Instructies
 

  • Snijd of hak de dropjes klein, hak het eventueel in je keukenmachine als je die hebt.
  • Doe dit samen met het water in een kookpan en zet dit op hoog vuur.
  • Als het mengsel aan de kook gekomen is, zet het vuur dan laag en laat ongeveer een half uur zachtjes koken samen met de suiker tot de drop is opgelost. Wel af en toe roeren.
  • Laat eventueel langer koken als de drop nog niet is opgelost en voeg wat water toe als het te dik lijkt. Gebruik de staafmixer om er een glad mengsel van te maken.
  • Laat het mengsel dan afkoelen en meng daarna de sterke drank erdoor. Giet het door een zeef in een brandschone fles. Hoe langer de likeur blijft staan, hoe lekkerder hij wordt.

12 reacties

  1. Hallo

    Ik heb een vraagje
    Ik zou zelf een keer dropshot willen maken
    Maar dan heel simpel
    Nu heb ik 2 vragen
    Kan ik de drop gewoon op laten lossen in de drank
    Die ik wil gaan gebruiken?
    En zou dat zo al lekker kunnen zijn
    Zonder er verder iets mee te doen?
    Ik wil het met zoute drop proberen

  2. Hallo Thijs, je kunt het proberen, maar ik denk niet dat je dan niet echt een dropshot krijgt.
    Of het gaat heel lang duren voordat de smaak in de drank zit.
    Laat je me weten of het gelukt is?
    Gr. Hanneke

  3. Hallo Hanneke, kan er ook salmiak poeder gebruikt worden voor de dropshot? Ik wil namelijk proberen om de zoute dropshot Dubbel Black gaan maken, omdat deze steeds minder te krijgen is.

  4. Hoi Janneke, een likeur is altijd zoet ook al maak je het van zoute drop.

  5. Hallo Janneke, je kunt het proberen. Ik heb het nog nooit op die manier gemaakt.

  6. Hallo Hanneke,

    Ik zat te denken om uw dropshot na te maken alleen dan met een vleugje honing er door. Ik dacht misschien de 300 gram suiker te vervagen met 150 gram honing zou dat kunnen?

    Mvg Wesley

  7. Hallo Wesley, dat is een goede vraag. Ik denk dat dit wel zou kunnen, gebruik dan alleen maar honing en geen water. En ik zou dan voor de zekerheid de likeur in de koelkast bewaren.
    Probeer het eens en proef dan of het zoet genoeg is voor je.
    Groetjes, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating