Sushi Bonbons

Deze sushi bonbons zijn leuk als voorgerechtje. Je kunt ze ruim van tevoren klaar maken en wegzetten voor gebruik in de koelkast.
Vandaag laat ik je zien hoe je thuis zelf sushi bonbons maakt. Volg deze eenvoudige stapsgewijze handleiding en geniet in een mum van tijd van de lekkerste sushi. Dit recept is echt revolutionair.

Sushi

Hou je van sushi? Ik wel! Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat de prijzen voor sushirollen het afgelopen jaren een stuk duurder geworden zijn. Dat maakt het een vrij dure snack. Dus, wat moeten we doen? Zelf sushi maken, natuurlijk!
Ik moet hier even een waarschuwing toevoegen dat dit sushi bonbon recept niet het meest authentieke is. De kunst van het maken van sushi is een vaardigheid die precisie, creativiteit en doorzettingsvermogen vereist. Het kost jaren om een echt goede sushi-chef te worden. Dit recept laat je echter zien hoe je een soort sushi maakt waar jij en je gezin van zullen genieten. Bovendien maakt het gebruik van een geweldige truc om ze snel te maken! Laten we erin duiken.

Deze sushi bonbons zijn makkelijk te maken. Dit cheatrecept is snel en vereist geen speciale vaardigheden, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.
Het zit boordevol eiwitten van zalm, koolhydraten van sushirijst en vetten van avocado. Daardoor is het een perfect uitgebalanceerde maaltijd.

Sushi bonbons

Maken

Zoals beloofd is dit sushirecept een beetje een cheatrecept. Ik zal uitleggen waarom.
Allereerst kook je de sushirijst of je koopt kant-en-klare gekookte sushirijst. Je maakt de rijst op smaak met sushi-azijn, peper en zout.
Dan snijd je de rest van de ingrediënten (behalve de zalm).
Meng dit door de sushirijst.
Bekleed de kopjes met plasticfolie. Drapeer hierin een grote plak gerookte zalm.
En vul elk kopje met de gemengde sushirijst. Vouw alles goed dicht en zet het in de koelkast om op te stijven.
Hieronder vind je het volledige recept.

Meer Japanse recepten om te proberen:

  1. Tofu katsu met witte kool
  2. Tataki van longhaas
  3. Yakatori kipspiesjes
  4. Sushi rijstbowl met garnalen
  5. Ramen noedelsoep
  6. Luchtige Japanse cheesecake

Tips:

  • Als je deze sushi van tevoren wilt maken, kun je ze 2 of 3 uur van tevoren klaarmaken. Bedek ze met plasticfolie en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.
  • Serveer eventueel met extra wasabi en ingelegde gember.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Sushi bonbons:

Je kunt deze Sushi bonbons ruim van te voren klaar maken en wegzetten voor gebruik in de koelkast. Leuk als voorgerecht tijdens een dinertje.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vis, Voorgerechten
Keuken Japans
Porties personen

Equipment

  • 6 kopjes
  • plastic huishoudfolie

Ingrediënten
  

  • 100 gr sushirijst
  • 30 ml sushi-azijn
  • peper en zout
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 6 surimi sticks
  • 10 bieslookstengels
  • 6 grote plakken gerookte zalm
  • 1 bakje tuinkers
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • ½ teentje knoflook, geraspt

Instructies
 

  • Spoel de rijst tot het spoelwater helder is. Kook vervolgens de rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Maak de rijst aan met de sushi-azijn, peper en zout en laat afkoelen.
  • Snijd de avocado doormidden, verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in kleine blokjes.
  • Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de surimi sticks in de lengte doormidden en snijd dit in kleine blokjes.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng avocado, komkommer, surimi en bieslook door de rijst.
  • Meng de mayonaise met wasabi en knoflook en meng 1 eetlepel hiervan door de rijst.
  • Bekleed de binnenkant van 6 kleine kopjes of glaasjes met plasticfolie (het folie moet ruim over het kopje hangen).
  • Leg hierop een plak zalm (zalm moet een beetje over de rand hangen). Doe hierin 1 lepel aangemaakte rijst en druk dit goed aan. Vouw de zalm er overheen.
  • Pak de plasticfolie bij elkaar en draai het pakketje stevig dicht. Laat in het in de koelkast opstijven.
  • Haal de pakketjes voor het serveren uit de koelkast en leg ze elk op een schoteltje. Lepel een beetje wasabimayonaise op het schoteltje en leg een toefje tuinkers op de bonbon.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating