Ja, ik heb al diverse granola recepten op de site staan. Maar deze granola met honing en amandelen was zo lekker, dat ik het recept wel moest delen met jullie. Zelf granola maken is supermakkelijk en een stuk goedkoper en lekkerder dan die uit de supermarkten. Daarbij bepaal jij zelf wat erin gaat. Ik heb nu een pure lindehoning gebruikt, die deze granola een heerlijke zoete smaak geeft.

 

Granola

Granola komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt daar al gemaakt sinds het einde van de 19e eeuw. Dit stevige ontbijt bestaat uit volkoren granen en/of haver, noten, honing, gedroogd fruit en andere voedingsmiddelen en heeft zijn populariteit door de jaren heen behouden als een populair ontbijt.
Tegenwoordig is granola in allerlei vormen verkrijgbaar, van glutenvrij tot suikerarm tot verrijkt met superfood.

Je kunt granola eten als snack voor langdurige energie, of giet melk over een kom ervan bij het ontbijt. Voeg granola toe aan een yoghurtparfait voor een crunch, of maak er een lekkere granola reep van. Hoe je granola ook eet, er zijn eindeloos veel opties.

De smaak van granola hangt volledig af van de ingrediënten. Dadels zorgen voor een fruitige zoetheid, amandelen voegen een knapperige laag toe die de zoete componenten versterkt en een vleugje vanille kan de smaak verdiepen

 

Honing

In dit recept gebruik ik honing, zowel voor de smaak als om de hoeveelheid geraffineerde suiker te verminderen. Gebruik een goede kwaliteit honing voor maximale smaak.
Ik mocht van PureHoney diverse potten honing ontvangen en heb voor dit recept de lindehoning genomen. Deze honing heeft een subtiele en frisse smaak en is toch lekker zoet. De honing wordt elk jaar tijdens een specifieke periode door bijen verzameld uit de bloeiende lindebomen. Deze honing is bijzonder vanwege zijn unieke smaak en de veelzijdige toepassingen in zowel de keuken als in natuurlijke remedies.

 

Tips:

  • Je kunt de ingrediënten vervangen door ander gedroogd fruit, zaden of noten, afhankelijk van uw voorkeur en wat je in de keuken hebt.
  • In plaats van amandelschaafsel kan je ook gehakte amandelen gebruiken.
  • Als je geen honing wilt gebruiken, kan je ook ahornsiroop of agavesiroop gebruiken.
  • Bewaar granola in een luchtdichte pot of afgesloten zak op een koele, droge plek. Maak zelfgemaakte granola binnen twee weken op, vooral als je gedroogd fruit hebt toegevoegd.
  • Je kunt al mijn granola recepten vinden onder: Recept zoeken, typ dan onder Sleutelwoorden: Granola en dan komen ze allemaal tevoorschijn.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Granola met honing en amandelen: