Gerechten combineren met koffie? Dit zijn de beste combinaties!

Gerechten combineren met koffie? Dit zijn de beste combinaties!

Als echte koffieliefhebber drink je misschien wel bijna de hele dag door jouw favoriete drankje. Je kunt de dag niet anders beginnen dan met een kop koffie en bij voorkeur wordt dit ook bij de lunch geserveerd. De sterke bittere smaak van koffie smaakt echter niet bij elk gerecht even lekker. Hierdoor zien we vaak dat er apart koffie van gerechten wordt gedronken. Maar wist je dat dit lang niet altijd nodig is? Bij sommige gerechten smaakt zo’n kopje koffie namelijk extra lekker. In dit artikel vertellen we je welke combinaties je zeker eens moet proberen.

Hartige ontbijtgerechten

Ben jij iemand die graag uitgebreid ontbijt en vooral zo hartig mogelijk eet? Denk bijvoorbeeld aan eieren met spek en toast met boter? Dan wil je juist die nootachtige, sterke smaak van de koffie terug proeven. Dit paart heerlijk samen. Kies jouw favoriete cups voor nespresso koffie en zet de lekkerste koffie voor jouw ontbijtje. Het is vooral een kwestie van uitproberen welke smaak het prettigst is. Combineren de smaken met elkaar? Proef je de koffie nog wel? Zijn de smaken niet in strijd met elkaar? Door te proberen, ontdek je al snel welke combinatie het lekkerst smaakt. Ei en koffie is bijna altijd een goed idee.

 

Wist je dat jouw favoriete nespresso cups bovendien niet al te duur hoeven te zijn? Er zijn regelmatig goede aanbiedingen vinden. Koop je koffie daarom nooit voor de volle prijs en wacht de acties af. Als je dan groots inslaat, heb je altijd een goede voorraad koffie in huis. Zo ben je altijd gereed om de allerlekkerste ontbijtgerechten in combinatie met jouw favoriete koffie te serveren.

Zoete gerechten

De meeste mensen weten wel dat je koffie heerlijk als nagerecht kunt drinken. Dit wordt ook vaak in restaurants gedaan. Maar wist je dat je dit ook in sommige toetjes kunt gebruiken? Zo zijn er bijvoorbeeld Franse en Italiaanse nagerechten waarin koffie wordt verwerkt. Meestal heel simpel in combinatie met room en alcohol. Een super lekkere combinatie! Serveer je toch liever jouw traditionele kop koffie naast een zoet gerecht? Let dan wel op de smaak van de koffie. Niet alle koffiesoorten zijn even goed te combineren met zoete gerechten. Kies bij voorkeur voor een koffie met een fruitig aroma om de zoete smaken te versterken en voor de juiste balans te zorgen.

Experimenteren

Houd er rekening mee dat het combineren van koffie met verschillende gerechten ook zeer persoonsgevoelig is. Wat de een een fantastische combinatie vindt, zal de ander juist weer helemaal niks vinden. Daarom is het belangrijk om zelf gewoon verschillende dingen uit te proberen. Experimenteer er maar eens op los. Als je toch goedkoop koffie hebt kunnen inslaan, doet het ook minder pijn aan je portemonnee als een combinatie een keer niet werkt. Je ontdekt vanzelf welke combinaties voor jou een absolute no-go is en welke jouw smaakpapillen juist tot het uiterste weet te prikkelen. Ook leuk om samen met vrienden, familie of de buren te doen. Zo merk je al snel dat iedereen iets anders lekker vindt.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden