Tijdens alweer de vijfde editie van kookmarathon 24H Chefs is een recordbedrag van maar liefst €195.000 opgehaald. De kookmarathon ging op zondag 26 mei van start bij Kasteel Kerckebosch in Zeist, met 24 Nederlandse topchefs, waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks. Het ingezamelde geld is bestemd voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.
Tijdens de kookmarathon zijn in totaal 3.000 gerechten geserveerd aan 500 aanwezige gasten, waarbij Culinea er voor de derde keer aanwezig was. Naast de kookmarathon was er 24 uur lang live radio van Radio Horeca, een veiling met unieke kavels, een loterij en een Gault&Millau Gastromarkt, die ook veel bezoekers trok.
Wij waren uitgenodigd voor het onderstaande programma op maandag 27 mei van 06:00 – 09:00 uur, met de onderstaande chefs en host Danny Jansen, bekend van 24Kitchen.
Chefs:
- Leon Mazairac – Karel 5
- Jozua Jaring – Ratatouille
- Marcel van Lier – Latour
Host:
- Danny Jansen
Om 05:30 werden wij ontvangen in het prachtige kasteel Kerckebosch door onze host Danny. We kregen direct drie heerlijke amuses in combinatie met champagne. Het was even schakelen om in de vroege morgen al aan de champagne te zitten, maar in combinatie met de prachtige gerechten smaakte dit alsnog super goed.
Gerechten van Leon Mazairac – Karel 5:
Gang 1: Belgische steur & oester | platte kaas | Royal Belgian Caviar
Gang 2. Kreeft & Kalf Cyclades | Kapper | Oregano | Nederlandse Feta & Coulis met zee-egel
Gerechten van Jozua Jaring – Ratatouille
Gang 3. Ratatouille | Gnocchi | Molasse | Parmezaan
Gang 4. Lamsnek | Tuinboon | Lamsjus | Aardappel
Marcel van Lier – Latour
Gang 5. Reebok | Paarse Curry | Ui | Meboshi
Gang 6. Aardbei | Rabarber | Yoghurt | Brioche
24H Chefs haalt 195.000 euro op voor Prinses Máxima Centrum
Wat hebben wij weer genoten van de heerlijke gerechten en bijpassende wijnen die deze drie chefs voor deze groep hebben gemaakt. Ons favoriete gerecht was gang drie, dat ontzettend fris en lekker was, gevolgd door gang vijf. Tijdens het evenement hebben wij ook een aantal loten gekocht om het Prinses Máxima Centrum te steunen.
Tjitze van der Dam, de bedenker en oprichter van de kookmarathon 24H Chefs, vertelt: “De kookmarathon blijft voor mij de meest bijzondere 24 uur van het jaar. Het is fantastisch om iedereen weer samen te brengen en als één grote familie op te komen voor de allerkleinsten.” Vorig jaar werd een recordopbrengst van 105.000 euro behaald, en dit jaar hoopte hij dit bedrag te overtreffen. Met trots kunnen we melden dat dit inderdaad is gelukt.
Tjitze, bedankt voor opnieuw de kans dat wij als Culinea erbij aanwezig konden zijn. Het was weer een prachtig en geslaagde kookmarathon! Wij zullen jullie op de hoogte houden voor de volgende editie om erbij aanwezig te zijn of online je steun uit te brengen door een of meerdere loten te kopen of te bieden op verschillende geweldige veiling objecten die je kon winnen.