Het is vrijdagavond en wij rijden naar het dorp waar ik ben geboren en opgegroeid, namelijk Barneveld. Vanavond gaan we voor Social Deal genieten van het 4-gangendiner van chef Erik Hendriksen bij Restaurant De Oranjerie in Barneveld. We hebben er zin.
Het chefsmenu wordt nu aangeboden van € 55,- voor € 34,- dit is een korting van maar liefst 38%!
De ambiance
De Oranjerie Ligt op het 94 hectare grote landgoed De Schaffelaar in het Schaffelaarse bos, waar ik heel wat voetstappen heb liggen. De Oranjerie is op de fundering van de oude serre in authentieke stijl herbouwd. Wat is dit restaurant in Victoriaanse stijl prachtig en sfeervol geworden. Op de mooiste locatie van Barneveld met uitzicht op het kasteel en het bos.
Gastheer Rick ontvangt ons en neemt onze jassen aan. We krijgen een tafeltje met uitzicht op het kasteel, hoe leuk is dat. Rick vertelt ons wat het chefsmenu is deze avond, alleen kan ik helaas geen soep verdragen. Geen punt er wordt een ander tussengerecht voor mij geregeld. Helemaal top! Rick laat ons weten dat chef Erik kookt met lokale producten van het seizoen, daar houden wij van.
Amuse
Op tafel staat al een schaaltje met kleine versnaperingen, een minibroodje met olie, roomboter en zout en we krijgen ook nog twee heerlijke amuses. Een Aardappelsoepje en een Rode biet meringue met daarop een sesamcrème, komkommer en rode bietpareltjes. Wow dat begint al goed, die pareltjes hebben een intense bietsmaak en ploppen zo lekker in je mond.
Voorgerecht
Het voorgerecht is een gebrande Koolvisfilet, met een avocadocrème spiraal, yuzudressing, ingelegde groentes en een bulgur kroepoekje erop. Wat een geweldige Oosterse smaakcombinatie. Dit belooft veel goeds.
Tussengerecht
Manlief krijgt een fantastisch fluweelzachte Aspergesoep, gevuld met witte en groene asperges en zeekraal en voor mij is een heerlijk stukje – perfect gegaarde – Kabeljauw bereid met een beurre blanc, gnocchi, spinazie en daar bovenop rasp van venkel in zoetzuur. Voor mij is dit de perfecte vervanger van de soep.
Hoofdgerecht
Gelukkig is het tempo een beetje aangepast, want we beginnen al aardig vol te raken van al dat lekkers. Maar dan verschijnt het hoofdgerecht, mooi rosé gebraden Kalfslende, met superzachte sukade in een intens smaakvolle eigen jus. Daarbij een Hollandaise saus, uienpuree, aardpeerpuree, asperges en zeekraal. Te lekker dit en ondanks mijn kleine maagje eet ik alles met smaak op.
Rick van de bediening doet zijn werk met verve en enthousiast hoor ik hem bij de andere tafels de bijpassende wijnen adviseren. Ach wat baal ik dat ik geen wijn erbij kan drinken, als ik hem hoor praten over de wijnen, zou ik zo graag een glas (of twee) bestellen. We houden het bij het water.
Dessert
Dessert schrijf ik, want het woord toetje doet deze mooie combinatie geen eer aan. Dit nagerecht is deze naam waardig. Lambada aardbeien (de lekkerste) met een sabayon van moscatel, geserveerd met banaanijs, aardbeiencoulis, passievruchtengelei en witte chocoladecrème. Ik ben eigenlijk niet zo’n toetjesmens, maar dit is echt in no-time op.
Genoten
Dit is echt genieten in mijn geboorteplaats, de ambiance, het personeel, het uitzicht op het kasteel en niet te vergeten het fantastische chefsmenu. Op deze sfeervolle en unieke locatie wordt met passie en met (h)eerlijke producten gekookt en dat proef je.
Wil jij ook genieten van dit fantastische menu van chef Erik, klik dan hier om gebruik te maken van deze mooie aanbieding van Social Deal.
Deze review van Restaurant De Oranjerie in Barneveld is gemaakt in samenwerking met Social Deal.
Restaurant De Oranjerie
Stationsweg 4a
3771 VH Barneveld
+31 (0)342 41 96 01
info@restaurantdeoranjerie.nl