Mozzarella is natuurlijk heerlijk op een pizza, maar deze zelfgemaakte mozzarella sticks zijn een traktatie bij de borrel. Je maakt ze in een mum van tijd en dan heb je zo’n lekkere krokante snack met een smeuïge kaas erin. En het voordeel van ze zelf maken is dat je het paneermeel naar eigen smaak kunt […]
De pruimen en kersen zijn volop in het seizoen. Lekker sappige steenvruchten die heerlijk zijn om zo te eten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Bijvoorbeeld een heerlijke pruimen en kersen cobbler ermee maken. Een nagerecht waar iedereen van zal smullen. Steenvruchten Steenfruit oftewel steenvruchten is een verzamelnaam voor alle […]
Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar toen ik de Cheese Rebelz Yellow burgers naturel mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, wist ik ineens dat ik deze twee ging combineren. Het is een te lekkere gegrilde kaas en uien bhaji […]
Ik ben gek op kaas, alle soorten kaas maar vooral op oude kaas. Toen ik een groot stuk hele oude kaas in aanbieding zag liggen, heb ik dit natuurlijk gelijk gekocht. Heerlijk om af te brokkelen op een kaasplankje bij de borrel. Maar ik wilde er ook iets van maken. Nu stonden kaaskoekjes al heel […]
Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee. Bakken maar Sinds de Corona crisis ben […]
Ben jij gek op een mug cake, dan moet je deze pindakaas chocolade mug cake echt eens proberen. Ik heb er al een paar op de site staan, maar deze is echt te lekker. Zeker als je een liefhebber van pindakaas en chocolade bent. In een mum van een tijd gemaakt en daarna smullen maar. […]
Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag. Piccata Piccata is een klassiek Italiaans […]
En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]
Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld. Kalfslever Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten […]
Op mijn verjaardag werd ik door hubbie ontvoerd om uiteindelijk te arriveren bij het twee sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Tjonge wat een fantastische avond hebben wij gehad. En wat hebben wij genoten van alle gerechten die geserveerd werden. Het hoofdgerecht was sukade met ganzenlever en appelstroop. Hoe subliem kan een stukje sukade bereid worden. […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing