Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen. Bifana Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je […]
Ik heb ooit in Amerika een Philly Cheese Steak Sandwich gegeten en vond dit super lekker. Hierbij mijn versie op dit broodje met biefstuk en gesmolten kaas, want dat is het eigenlijk. Steak and cheese sandwich was de favoriet van hubby toen hij in Amerika woonde. En elke keer als hij heimwee heeft, maak ik […]
Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden. Mosterd* Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]
Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen. Kweeperen De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]
Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet? Croque madame of croque monsieur Naast deze croque madame […]
6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt. Worst Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits […]
Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Probeer het eens, het is vrij gemakkelijk te maken, en ontzettend lekker. Je kunt zelf de smaak bepalen en je weet wat erin zit. Het nadeel is wel dat je met rauwe eidooiers werkt, dus niet voor iedereen geschikt en dat het maar […]
Deze groene kruidensaus uit Duitsland heet daar Frankfurter Grüne Soße. De saus komt dus oorspronkelijk uit Frankfurt. Er zitten heel veel verschillende groene kruiden in de saus zoals peterselie, bieslook, veldzuring, kervel, dragon, dille, komkommerkruid, bonenkruid, pimpernel, waterkers en soms ook citroenmelisse. De kruiden worden in Duitsland meestal als kant-en-klaar kruidenpakket verkocht, zodat je zelf […]
Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika […]
Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden. Het is een feestelijk maar […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing