Zondag bakdag en dit herfstachtig weer vraagt om een herfstrecept. Voor mij zijn dat ook echt stoofpeertjes. En die stoofpeertjes kan je weer verwerken in deze heerlijke chocoladetaart. Deze chocoladetaartje met stoofpeertjes is een smeuïg, eenvoudig te maken bakrecept. Chocoladetaart met daarop gestoofde peren en bestrooid met chocoladestukjes. De perfecte taart voor bij koffie, thee […]
Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet? Bakken maar Zoals jullie misschien al eens […]
Een lekkere snack voor de lekkere trek. Niet helemaal verantwoord door de bruine suiker die erin zit, maar wel superlekker. Vervang de suiker eventueel door een ‘verantwoord’ zoetmiddelen. Ben je gek op tahin en op kokos, dan is dit een receptje voor jou! Verwen je zoete trek met deze onweerstaanbaar rijke en fluweelzachte chocolade tahin […]
Deze chili con bulgur is een vegetarische chili met bulgur in plaats van vlees. De chili is zo lekker dat je het vlees niet zult missen. En dat komt door de smaken van de specerijen. Je mag van mij ook een Mexicaanse kruidenmix uit de winkel nemen, maar ik vind het lekkerder om zelf de […]
Champorado is een zoete rijstpudding gemaakt met cacao, hiervoor wordt een soort paprijst gebruikt.
Ik ben gek op het kruidenmengsel van de chai thee. Dus bedacht ik deze smaken in een chocoladetruffel. Het is niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens……ze zijn te lekker. Zachte en zijdezachte donkere chocoladetruffels doordrenkt met de heerlijk geurige kruidensmaken van chai thee! Niets geeft de gezelligheid van de feestdagen […]
De klassieke smaken van pompoen, salie en ricotta worden gecombineerd in deze indrukwekkende cannelloni met spinazie en pompoen. Serveer het met een eenvoudige groene salade voor een vullende avondmaaltijd. Een heerlijk vegetarisch recept voor cannelloni met pompoen, spinazie en ricotta, rijk aan vezels, calcium en boordevol groenten. Deze vrij eenvoudig te maken vegetarische cannelloni is […]
Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept! Broccolisalade salade Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]
Zoveel van die heerlijke bramen in de tuin, daar moet ik wat mee doen. Behalve in een salade te verwerken, er een heerlijke jam, saus, limonade of smoothie van te maken, heb ik ze nu verwerkt in deze zalige bramenmuffins. Wil jij ze ook maken, dan vind je hier het recept voor bramenmuffins. Gemaakt met […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing