Maak zelf je kruidenmixen, dit helemaal niet moeilijk. Deze baharat 7-kruidenmix oftewel Sub-ah b’har uit het Midden-Oosten is een rokerige en zoete specerijenmix. Deze specerijen geven jouw gerechten een heerlijke diepe en aromatische smaak. Gebruik deze kruidenmix om vlees, kip en vis te kruiden, of voeg een nieuwe diepte van smaak toe aan uw favoriete […]
Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]
De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas of Tortilla Espanola – is heerlijk om als een (vegetarische) maaltijd, bij een picknick of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf […]
Een mooie paarse smoothie met antioxidantrijke bosbessen en bramen. De banaan geeft het extra zoetheid en een gezonde dosis kalium. Deze smoothie met bramen en blauwe bessen is een geweldige gezonde smoothie die ook nog eens minder calorieën bevat. Ik maak de laatste tijd steeds meer smoothies naarmate het weer warmer wordt. Iedereen geniet ervan […]
Het is rabarberseizoen en ik ben dol op dit ouderwetse vroege voorjaarsfruit dat altijd in een schitterende roze tint kookt. Ik hou ervan om ermee te bakken en er klassieke desserts van te maken. Zoals deze heerlijke rabarber Eton Mess. Nu de lente en het boerenmarktseizoen voor de deur staan, kun je tegenwoordig veel verse […]
Puffy en fluffy pizzabodem met balsamico uien, zoete peren en romige blauwe kaas. Het is zoet. Het is hartig. Deze pizza met balsamico uien, peer en Stilton is het beste van twee werelden. Er is geen betere combinatie dan peer en blauwe kaas. De elegante, knapperige smaken van peer, met die subtiele zoetheid, zijn gemaakt […]
Een heerlijke reep van chocolade met pindakaas en gepofte quinoa. Pindakaas quinoa chocoladerepen zijn de ideale combinatie van zoet en zout: rijke pure chocolade, knapperige quinoa, zoete honing en een vleugje zeezout. Ze zijn makkelijk te maken wanneer je zin hebt in een gezondere traktatie! Je weet dat ik een zoetekauw ben en dit recept […]
Deze Overnight oats met wortel is een lekker en gezond ontbijtje met de smaken van een carrot cake. Dus als je gek bent op wortel of carrot cake moet je dit echt eens proberen. Maak het ’s avonds klaar en ’s morgens staat er een heerlijk kommetje te wachten op je. Smullen maar! Ontbijt […]
In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen. De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst steek […]
Lychees uit blik is mijn guilty pleasure. Niet verder vertellen hoor! Ik heb ze nu verwerkt in een zalige lychee frambozen smoothie. Als je nog nooit een smoothie hebt gemaakt met de lychee, dan staat je nu een echte traktatie te wachten. De bloemige smaak doet denken aan kersen en bananen. Omdat het moeilijk is […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing