Poke-taartje van zalm

Poke-taartje van zalm

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]

Geitenyoghurtdip

Geitenyoghurtdip met verse kruiden

Voor deze dip heb ik de zelfgemaakte geitenyoghurt nog iets laten uitlekken. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet en giet hierin de yoghurt. Er ontstaat een lekkere friszure dip, deze je op smaak brengt met knoflook en verse kruiden. Serveer met een stuk brood bij de geitenyoghurtdip met verse kruiden. Deze lichte […]

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerecht. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.   Paddenstoelen op toast is een stevig hartig gerecht dat snel klaar is. Het is goedkoop en […]

Mokka chocoladefudge

Mokka chocoladefudge

Deze mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Het is een eenvoudig en heerlijk recept voor chocoladefudge dat je in minder dan 10 minuten maakt en slechts vier ingrediënten gebruikt! Iedereen weet dat koffie en chocolade prachtig samengaan. En als ze worden gecombineerd met gezoete gecondenseerde melk in dit recept voor romige […]

Heerlijke warme chocolademelk

Heerlijke warme chocolademelk

Deze heerlijke warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. Ik heb alle verschillende manieren om zelfgemaakte warme chocolademelk te maken getest en deze methode als de beste gekozen. Het is rijk, romig en makkelijk te maken, met een intense chocoladesmaak. Garneer met slagroom of […]

Sushi bonbons

Sushi bonbons

Maak eens Sushi bonbons in plaats van de gewone sushi.

Hagelslag banaan monsters

Hagelslag banaan monsters

Een banaan verkleed als monster. Ook leuk om te maken op kinderfeestjes, maak dan kleinere stukjes banaan en laat de oogjes achterwege.

Perencake

Perencake

Lekker om in de herfst of winter te bereiden. Het is geen taart voor de slanke lijn!

Pikante mummies

Pikante mummies

En nog meer Halloween recepten: Gevulde eieren, Kaas monsters en Zoete vleermuizen

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Herfst …. paddenstoelentijd, maak daarom deze heerlijke soep. Zelf paddenstoelensoep maken is helemaal niet moeilijk.

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing