Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de mokka chocolade ganache in kleine koffiekopjes want het is een machtig toetje. Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit beslist een keertje maken. Niet goed voor de lijn, maar wel goddelijk lekker. Ganache Chocolade ganache is zo makkelijk te maken […]
Deze Indiase rundvlees curry is een lekkere kruidige en pittige curry. Mals vlees en aromatische kruiden vormen de ultieme curry vol smaak en heerlijkheid. Laat het koelere weer maar komen met een troostend bord van deze curry geserveerd met geurige rijst. Duidelijk de beste manier om de unieke smaak van een authentieke curry te laten […]
Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft! Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde […]
De oer-Hollandse boterkoek is supermakkelijk om thuis te maken en je hebt in principe maar vier ingrediënten nodig. Als je deze boterkoek thuis wilt bakken, duurt het slechts een half uurtje om te genieten van deze authentieke Nederlandse lekkernij. Ik heb nu een heerlijke kruidige boterkoek voor de maand december gemaakt. Maar dit is zo […]
Deze kruidkoeken voor Sinterklaas zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden. De zachte en chewy spice koeken zijn doordrenkt met verschillende kruiden. Dit is zo’n warm en gezellig koekjesrecept, perfect voor de herfst of je december koekjesschaal! Kruidkoeken Wat zijn kruidkoeken eigenlijk? […]
Deze knolselderijpuree met blauwe kaas is een feestelijke puree, lekker bij wild, kip, kalkoen of vlees. Vraag wel even of iedereen van blauwe kaas houdt. Vandaag heb ik een recept voor je met deze heerlijke, weinig gebruikte wortelgroente. Het is knolselderijpuree. Als je op zoek bent naar een vegetarisch bijgerecht dat heerlijk is, net zo […]
Erwtensoep met zoete aardappel en Togarashi is een lekkere twist op de Hollandse erwtensoep. De Shichimi Toragashi die hierin gebruikt wordt is een populaire Japanse zevenkruiden mix, te koop in de grotere supermarkten. Laat de soep niet te lang koken, de spliterwten mogen nog herkenbaar zijn. Dik en rijk, warm en troostend, er is […]
Eendenborst met portsaus en sinaasappel in zo’n heerlijk klassiek gerecht wat je heel goed met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. Dit is waarschijnlijk het beste eend- recept dat je zult vinden! Met de heerlijkste saus is dit […]
Deze cranberry kersencompote met whisky is een heerlijke saus om met de feestdagen te serveren. Je kunt het ruim van tevoren bereiden, laat dan afkoelen en zet afgedekt weg in de koelkast. Je kunt deze compote warm of koud serveren. Het is lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees. Het is zuur, zoet en rijk en […]
De topping van deze twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Je krijgt het beste van […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing