Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Varkenshaasmedaillons met satésaus

Ik maak een sateetje meestal van varkenshaas of van kippendijen. Maar deze keer heb ik in plaats van saté op een stokje, varkenshaasmedaillons met satésaus gemaakt. Je marineert het vlees op dezelfde manier als dat je saté zou maken, alleen snijd je het vlees op een andere manier. Als je de varkenshaas in plakken van […]

Kruidige mokka brownies

Kruidige mokka brownies

Ik mocht wederom een groot pakket met de lekkere cold drip koffie van Batavia Dutch Coffee ontvangen. Nu is deze koffie heerlijk om koud te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ik vind het ook leuk om er recepten mee te verzinnen. Het zijn deze kruidige mokka brownies geworden. Ik heb de Limu koffie […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Aubergine schnitzels met gegrilde preistengels

Aubergine schnitzels met gegrilde preistengels

Ik wilde in onze vegetarische maand zoveel mogelijk verschillende groenten van het seizoen gebruiken. En toen ik bij mijn groenteboer op de markt een zak prei in de aanbieding zag liggen had ik die gekocht. Maar ja wat moet je nou met prei? Het is zo’n flauwe groente! Maar op deze manier gegrild in een […]

Bloedsinaasappel cheesecake

Bloedsinaasappel cheesecake

Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten. Maak het als verjaardagstaart of dessert. Je hebt hiervoor een springvorm nodig van 26 cm. Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels ervoor gebruiken of mandarijnen, wat je maar lekker vindt of in huis hebt. Maar vanwege de mooie rode kleur heb ik […]

Kimchi

Kimchi

Kimchi is een eeuwenoud traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het is gefermenteerde ingelegde groenten, wat als bijgerecht bij ontbijt, lunch en avondeten wordt geserveerd. Het is al generaties lang een belangrijk onderdeel van Koreaanse huishoudens en heeft de status van superster in de keuken verworven. Met een complexe smaak en een verscheidenheid aan toepassingen […]

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas

Vandaag een makkelijke maaltijd omdat ik de hele dag al in de keuken heb gestaan. Heb deze rode pizza met bimi, sojabonen en geitenkaas gemaakt van een bieten tortilla die ik in onze supermarkt zag liggen. Natuurlijk kan je deze tortilla als wrap gebruiken of er een quesadilla van maken, maar ik had gelijk dit […]

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing