Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is […]
Bedenk een dag van tevoren dat je deze sinaasappel banaan smoothie wilt maken omdat het lekker is als je bevroren bananen gebruikt. Deze smoothie is een heerlijke en gezonde start van de dag of als tussendoortje wanneer je trek hebt. Om de smoothie nog meer vullende te maken, kan je er wat havermout in doen […]
Wij zijn gek op witte chocolade en daarom heb ik deze witte pindarotsjes gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure of melkchocolade gebruiken voor dit recept. Ik heb gezouten pinda’s gebruikt, dat haalt het hele zoete van de witte chocolade eraf en maakt de pindarotsjes wat interessanter van smaak vind ik. Pindarotsjes Deze kleine […]
Deze vogelnestjes met Paaseitjes zijn helemaal niet moeilijk te maken en zijn een lekkere traktatie met de Paasdagen. Leuk om met de kinderen te doen. Ik heb een uurtje van te voren de donuts even apart verpakt in de vriezer gelegd, zodat de chocolade sneller zal opstijven op de donuts. Mocht je nog wat […]
Als het de tijd van bloedsinaasappels is, dan koop ik ze vaak en verwerk ze in diverse gerechten. Zo ook in deze salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta. Ik vind fruit in salades altijd een lekkere combinatie, vooral het friszure van de sinaasappel past goed in salades. Ik eet regelmatig tussen de middag een salade […]
Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]
Deze Franse uiensoep is een recept van mijn moeder. Zij bakte altijd nog spekjes mee voor een extra hartige smaak. De soep was een groot succes in het restaurant van mijn ouders, niet aan te slepen! Ik had de uiensoep al heel lang niet meer gemaakt en ineens op een koude dag had ik er […]
Deze heerlijke lauwwarme salade met kip tandoori biedt een groot scala aan smaken in een gezonde maaltijd waar je dol op zult zijn. Het is ook niet te moeilijk te bereiden. De vetarme salade combineert gekruide kip, verse kruiden en eiwitrijke linzen met een fruitige mangodressing. Dat is nog eens een vullende salade! Het is […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Wij zijn gek op tapas en kleine gerechtjes, daarom staat dat nog wel eens bij ons op tafel. Deze champignon tapas bestaat uit twee gerechtjes met kastanjechampignons. Ik hoop dat je van knoflook houdt, want dat zit er wel in! Ben je ook zo gek op tapas? Maak dan ook eens deze Gamba’s al pil […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing