Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

Pompoensmoothie

Pompoensmoothie

Pompoenseizoen is aangebroken en omdat wij regelmatig ’s morgens een smoothie als ontbijt nuttigen, kan de pompoen uiteraard hier niet ontbreken. Ik heb de (flessen)pompoen gehalveerd en met de snijkant naar onderen in een oven (180˚C) gegaard in ongeveer 35-45 minuten. Laten afkoelen en toen het vruchtvlees eruit geschept. Dit is de basis voor deze smoothie.

Watermeloen pizza

Deze watermeloen pizza is heerlijk op een warme dag als ontbijt, toetje of tussendoortje. Je kunt het ook een watermeloen taartje noemen, zo mooi ziet het eruit. Serveer het bijvoorbeeld na een barbecue, dit is dan toch een lekkere en gezonde afsluiter van de avond? En het leuke ervan is, dat je het van tevoren […]

Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges

Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus.   Wat zijn Vietnamese springrolls?   […]

Simpele pompoensoep

Simpele pompoensoep

Dit is een recept voor een hele simpele pompoensoep. Je roostert de pompoen in de oven tot die zacht is. Dan mix je het met de bouillon en breng je het op smaak met peper en zout. Zo, makkelijk receptje hè? Natuurlijk kan je er nog allerlei smaken door verse kruiden of specerijen eraan toe […]

Maïskoekjes

Maïskoekjes

Hier is een recept voor zeer knapperige maïskoekjes. Deze beignets ook wel fritters genoemd zijn ideaal om te maken met gekookte maïs van de kolf, maar kunnen ook met maïs uit blik of diepvries worden gemaakt. Serveer voor lunch, borrelhapje en diner! Ik maak ze al heel lang en ben tot de conclusie gekomen dat […]

Citrus dessert in een glaasje

Citrus dessert in een glaasje

Deze citrus fruitsalade is perfect voor in de winter als grapefruits, bloedsinaasappelen, mandarijnen en navelsinaasappelen volop in het seizoen zijn. Het is een lekker fris toetje, gezoet met agavesiroop, gekruid met oranjebloesemwater en verse munt. Een gedurfd en mooi citrus dessert in een glaasje, boordevol vitamine C en heerlijke smaken! Het is even wat snijwerk, […]

Banaanmuffins met maanzaad

Banaanmuffins met maanzaad

Deze makkelijke en heerlijk smeuïge banaanmuffins met maanzaad zijn half bananenbrood en half maanzaadmuffins. Ze zijn heerlijk luchtig en geweldig voor kinderen! Er zijn zoveel verschillende combinaties die je met bananenbrood kunt maken. Banaan en maanzaad is een combinatie die ook heerlijk is als muffin.   Rijpe bananen   Bananenbrood raakt nooit uit de mode. […]

Pittige zadencrackers

Pittige zadencrackers

Om deze pittige zadencrackers te maken, meng je de zaadjes en pitten in kokend water in een kom. De lijnzaadjes zijn het bindmiddel voor onze crackers, dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je die wel gebruikt, het is wat de crackers bij elkaar houdt. Nadat het mengsel van vloeibaar naar een kleverige eiwitachtige […]

Smoothie met bramen en blauwe bessen

Smoothie met bramen en blauwe bessen

Een mooie paarse smoothie met antioxidantrijke bosbessen en bramen. De banaan geeft het extra zoetheid en een gezonde dosis kalium. Deze smoothie met bramen en blauwe bessen is een geweldige gezonde smoothie die ook nog eens minder calorieën bevat. Ik maak de laatste tijd steeds meer smoothies naarmate het weer warmer wordt. Iedereen geniet ervan […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing