Spaanse koude soep Salmorejo

Spaanse koude soep Salmorejo

Net zoals de Gazpacho is deze Spaanse koude soep Salmorejo ook een klassieker. De soep wordt koud geserveerd en is heerlijk op een warme of tropische dag. En die hebben wij tegenwoordig ook in ons kikkerlandje. Reden genoeg om deze koude soep eens te maken als het weer eens erg warm is in de zomer. […]

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi.   Als je […]

Pittige pulled pork met tortillachips

Pittige pulled pork met tortillachips

Stel dat je teveel pulled pork gemaakt heb en je houdt wat over (kan ik mij niet voorstellen want bij ons gaat alles op) dan kan je deze heerlijke pittige pulled pork met tortillachips maken. Een te lekkere ovenschotel die snel gemaakt is. Pittig en met veel kaas erin, wie wil dat nou niet!   […]

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Aziatische kippendijen met wortelsalade

Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade.   Aziatische recepten   […]

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette met groene kruiden tahinsaus

Bavette ook wel genoemd Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak is een steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grof en stevig stuk vlees met een stevige bite maar wel erg smakelijk. Misschien ken […]

Erwten falafel met yoghurt dressing

Erwten falafel met yoghurt dressing

Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen.   Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]

Tostada met gerookte kipsalade

Tostada met gerookte kipsalade

Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.   Het is […]

Geitenkaasburger met pestomayonaise

Geitenkaasburger met pestomayonaise

In de zomereditie van de Foodybox welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zaten o.a. Yellow burgers geit van Cheese Rebelz, een Black Bullet Jalapeño van Gilad produce en verse Pesto Basilicum van LeQrs. Nu vind ik het leuk om deze producten te combineren en daar een heerlijk recept van te maken. Ik […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing