Banaan en chocoladecake

Banaan en chocoladecake

Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken! Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder […]

Krokante pecannoten koekjes

Krokante pecannoten koekjes

Ken je de Amerikaanse pecan pie? Heerlijk, ik ben er gek op. Deze koekjes komen qua smaak aardig in de buurt van deze lekkere pecan pie. Niet goed voor de lijn, maar het zijn toch echt wel de lekkerste krokante pecannoten koekjes die je zelf kunt maken.   Het taartje heeft een lekkere krokante deegbodem […]

Kruidenkaas flensjes

Kruidenkaas flensjes

Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch eggs komen oorspronkelijk uit Groot-Brittanië. Het zijn balletjes gehakt met daarin gekookte eieren. Er wordt meestal het gehakt van braadworsten gebruikt om te eitjes in te verstoppen, in Nederland worden ze ook wel eierballen genoemd. De balletjes worden gerold door paneermeel en daarna gefrituurd. Ik heb Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes, waardoor je kleine […]

Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

Hoe maak je een wrap met krokante kip die knapperig en zo lekker is? Malse kipreepjes omhuld met knapperig gebakken panko, verpakt in wraps gevuld met sla, radijsjes, wortel, komkommer en zure room fetadip. Deze knapperige kip wrap smaakt zo lekker en is het beste lunch of avondmaal. Vol van smaak en de toppings zijn […]

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes

Ik heb voor deze krokante kipschnitzels met gebakken bloemkoolroosjes zelf een soort paneermeel gemaakt. De kipschnitzels zijn namelijk gepaneerd met gemalen pepsels (zoute sticks). Deze pepsels had ik nog over van een borrel. Ja dan zit je met zo’n aangebroken zak, wat doe je ermee. Als je het te lang laat liggen worden ze zacht, […]

Waanzinnig lekker hartig brood

Waanzinnig lekker hartig brood

Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.   Astrid’s blog gaat over […]

Karamel pindakoek

Karamel pindakoek

Ik waarschuw je maar vast van te voren …. deze karamel pindakoek moet je niet maken! Veel te lekker. Wat is het toch met karamel en zeker in combinatie met gezouten noten. Het is een blijft lekker, zoet met een beetje zout.   Weet je wat je ook vooral niet moet maken: deze Cheesecake met […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Chocolate chip cookies met pecannoten

Chocolate chip cookies met pecannoten

Het is weer tijd voor een recepten swap. Deze chocolate chip cookies met pecannoten zijn van Rik Mulder van kookidee.nl. Ze heten Lekkere knapperige chocolate chip cookies en dat zijn ze ook. Heerlijk knapperige koekjes met lekker veel chocolade erin. Rik heeft ze met walnoten gemaakt, maar ik had nog pecannoten liggen en heb die […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing