Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum dat in een ovenschaal […]
Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruiden maken. Aan de hand van de ingrediënten die op het blikje […]
Deze tortilla taart met Buffalo kip is een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden. Pulled kip wordt gemengd met een zelfgemaakte Buffalo saus en gelaagd met kaas tussen tortilla’s. Bak het in de oven tot de kaas smelt en klaar! Geweldig om te maken met restjes gebraden kip. Je trekt de gegaarde kip uit elkaar met […]
Nu ik weer alleen woon, word ik wat handiger met restjes. Ik kook nog steeds te veel, soms is dat bewust omdat ik porties in de vriezer wil doen voor later. Maar soms ook onbewust omdat mijn ogen nog steeds groter zijn dan mijn maag(je). Ik had nu een hele kip gebraden en de restjes […]
Deze kikkererwten alla Vodka is het ultrasnelle, vezel- en eiwitrijke diner waar je op hebt gewacht! Kikkererwten zwemmen in een romige wodkasaus die wordt versterkt door gebakken knoflook, ui en rucola sla. Knapperig stokbrood is perfect om erin te dippen. Je kunt dit gerecht eenvoudig aanpassen door snijbiet of spinazie te gebruiken in plaats van […]
Dit virale cottage cheese flatbread heeft tiktok stormenderhand veroverd en ik moest het gewoon eens proberen. Dit platbrood boordevol eiwitten, gemaakt van slechts twee ingrediënten en wat kruiden, is een leuk recept om te maken als je zin hebt in een wrap, maar ook extra eiwitten aan je maaltijd wilt toevoegen. Ideaal voor o.a. sporters. […]
Dit pistoletje chorizo met chimichurri lijkt een beetje op de Argentijnse choripán. Het broodje met worst is in Argentinië is het op bijna iedere straathoek te krijgen. Choripán bestaat uit een (stok)brood gevuld met gegrilde of gebakken hele chorizoworst met daarop de bekende groene kruidensaus chimichurri en een rode salsa criolla. Ik heb geen verse […]
Ik heb voor jullie een lekker makkelijk recept voor dit warme weer. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. De blackened kip oftewel zwartgeblakerde kip wordt gekruid en op hoog vuur gegrild of gebakken. Door de kruidenmix en het hete grillen van de kip, […]
Een heerlijke hartige taart met prei in de hoofdrol, dat is deze hartige Griekse preitaart Prasopita. Ik ben een fan van hartige taarten en de Griekse keuken. Deze taart is gebaseerd op een heerlijke Prasopita die ik wel eens in een Grieks restaurant heb gegeten. Ik nam wat vrijheden en heb het recept voor de […]
Malse en smaakvolle huisgemaakte gehaktballetjes gevuld met zachte mozzarellabolletjes. Deze met kaas gevulde gehaktballen zijn te lekker, probeer ze snel! Alles dat gevuld is met kaas is een onmiddellijk pluspunt voor mij. Combineer dat dan met heerlijke Italiaanse smaken en je hebt gegarandeerd succes. Dit recept is een van mijn favoriete balletjes. Deze gehaktballetjes met […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing