Bijna Sinterklaas… tijd voor Bisschopswijn! De heerlijke geuren van december vullen de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn hartverwarmende warme wijnen met kruiden, perfect voor de koude wintermaanden. Bisschopswijn wordt traditioneel tijdens Sinterklaas gedronken, terwijl Glühwein meer bij Kersttijd hoort. Dit traditionele recept voor zelfgemaakte Bisschopswijn is makkelijk te maken, gezellig, en altijd een succes. Bisschopswijn […]
Ik ben gek op citroen en toen ik een buddha hand oftewel buddha fingers zag liggen bij mijn groenteboer heb ik deze gelijk gekocht. Maar ja dan heb je zo’n gek soort vrucht in huis, wat ga je ermee doen? Wil zoveel mogelijk recepten hiermee verzinnen en de eerste zijn deze citroen kokosmuffins geworden. Ik […]
Ik zag bij mijn groenteboer een bijzonder citrusvrucht liggen en heb het gelijk maar gekocht voordat het weg was. Het is de zogenaamde Buddha hand, Buddha fingers of ook wel vingercitroen genoemd. Een heerlijk ruikende vrucht zonder vruchtvlees. Maar ja dan koop je zoiets, wat ga je ermee doen. Ik had al een vinger van […]
Eindelijk heb ik mij eraan gewaagd op kweepeerpasta oftewel dulce de membrillo te maken. Ik was eigenlijk iets te laat met het wildplukken in ons dorp van de kweeperen. De bomen waren al aardig kaal en er hingen nog maar een paar kweeperen heel hoog in de bomen waar ik niet bij kon. Maar toen […]
Ik bereid gerechten uit veel verschillende keukens, maar Surinaams koken had ik nog nooit geprobeerd. Waarom weet ik niet, want ik sta open voor allerlei nieuwe gerechten. Toen kwam dit recept voorbij en besloot ik het eens te proberen. Mijn groenteman op de markt vroeg al vaker: “Moet je die cassave niet eens proberen?” Maar […]
Dit Matcha kokos parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. Ik heb het de titel parfait ijs gegeven omdat een parfait tegenwoordig ook een yoghurt ontbijtje in een glas kan zijn. Dit is dus ijs en wat voor ijs! Parfait Parfait is dus een luxe ijs wat zonder een ijsmachine gemaakt […]
Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten. Kumquats De kumquat is […]
Ik ben gek op drankjes zoals cocktails en mocktails. En nu heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een grapefruit en hibiscus cocktail. Je moet er even de tijd voor nemen, je gaat namelijk ijsblokjes met bloemetjes erin maken en een lekkere hibiscus siroop, maar dan krijg je wel iets goddelijks ervoor terug. Een […]
Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]
Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta. Zondag is toetjesdag bij ons en […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing