Meest favoriete recepten

Alle recepten
De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Pastasalade met aubergine en sucuk

Pastasalade met aubergine en sucuk

Ik heb het lekkerste recept voor pastasalade om vandaag met jullie te delen! Nu houd ik van een goede pastasalade. Dat heb ik altijd gedaan en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Het recept dat ik vandaag met jullie deel, staat in mijn top 5 van favoriete pastasalades ooit en deel ik het met jullie. […]

Tomatensalsa

Tomatensalsa

Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak.   Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Het is de moeite waard om zelf hummus te maken! Als je de basissmaak van in de winkel gekochte hummus beu bent, kan je deze eenvoudig zelf maken met dit recept. Leer hoe je heerlijke, romige zelfgemaakte hummus maakt, gekruid met verse peterselie, basilicum, koriander en komijn. Deze groene kruiden hummus is lekker bij de […]

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa

Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden.   Ik […]

Kersen semifreddo

Kersen semifreddo

Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Zeekraalrisotto van Sergio Hermans

Ik ben altijd op zoek naar verschillende risotto-recepten, omdat ik er zo dol op ben. En toen ik dit recept voor zeekraalrisotto van Sergio Hermans voorbij zag komen, wist ik dat ik dit wilde uitproberen. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wel een hele bijzondere risotto! Zeekraal is een van […]

Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

Pastasoep

Pastasoep

Deze soep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Een romige soep boordevol gehakt, groenten en pasta. Deze voedzame pastasoep is zo geruststellend en vereist alleen de basisbenodigdheden uit de voorraadkast. Het is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar toch rijk en vol smaak. Het maakt […]

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook

Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee […]

Bulgursalade met pittige zalm

Bulgursalade met pittige zalm

Het leuke van dit gerecht is dat je het warm, lauwwarm of koud kunt eten. Deze bulgursalade met pittige zalm is een verfrissend, gezond en hartig gerecht. Pittige gekarameliseerde zalm op een bulgursalade boordevol vezelrijke granen en eiwitten. Dit lichte, maar toch hartige gerecht is eenvoudig, vullend en verrukkelijk lekker. Is er nog iemand uitbundig […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden