Ik heb het lekkerste recept voor pastasalade om vandaag met jullie te delen! Nu houd ik van een goede pastasalade. Dat heb ik altijd gedaan en dat zal waarschijnlijk altijd zo blijven. Het recept dat ik vandaag met jullie deel, staat in mijn top 5 van favoriete pastasalades ooit en deel ik het met jullie. […]
Deze tomatensalsa is bijvoorbeeld heerlijk bij een barbecue. Je kunt het ook als dipsaus serveren bij de borrel. Gebruik wel lekkere rijpe tomaatjes hiervoor, die hebben de meeste smaak. Een heel ander gerecht met tomaten is deze Tomatenjam. Probeer dat ook eens!
Het is de moeite waard om zelf hummus te maken! Als je de basissmaak van in de winkel gekochte hummus beu bent, kan je deze eenvoudig zelf maken met dit recept. Leer hoe je heerlijke, romige zelfgemaakte hummus maakt, gekruid met verse peterselie, basilicum, koriander en komijn. Deze groene kruiden hummus is lekker bij de […]
Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden. Ik […]
Niet moeilijk te maken, maar wel een spectaculair dessert is deze zalige kersen semifreddo met witte chocolade. Het is volop zomer hier, waar we momenteel genieten van barbecues, strandwandelingen en natuurlijk ijs. Ik ben nogal een liefhebber van semifreddo’s, het halfbevroren Italiaans dessert dat naar ijs smaakt, hoewel de textuur niet zo compact is. En […]
Ik ben altijd op zoek naar verschillende risotto-recepten, omdat ik er zo dol op ben. En toen ik dit recept voor zeekraalrisotto van Sergio Hermans voorbij zag komen, wist ik dat ik dit wilde uitproberen. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wel een hele bijzondere risotto! Zeekraal is een van […]
Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]
Deze soep is ideaal om de restjes pasta’s die je nog in de kast hebt staan op te maken. Een romige soep boordevol gehakt, groenten en pasta. Deze voedzame pastasoep is zo geruststellend en vereist alleen de basisbenodigdheden uit de voorraadkast. Het is ongelooflijk eenvoudig te maken, maar toch rijk en vol smaak. Het maakt […]
Van Karin van Polderknoflook heerlijke stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Daar moet ik natuurlijk mee gaan experimenteren. Als je het bolletje doormidden snijdt, zie je al hoe de knoflooktenen gevormd worden. Even een stukje van de stengel geprobeerd en dit was superlekker. Lenteui meets knoflook, zullen we maar zeggen. Lekker pittig! Maar wat gaan we ermee […]
Het leuke van dit gerecht is dat je het warm, lauwwarm of koud kunt eten. Deze bulgursalade met pittige zalm is een verfrissend, gezond en hartig gerecht. Pittige gekarameliseerde zalm op een bulgursalade boordevol vezelrijke granen en eiwitten. Dit lichte, maar toch hartige gerecht is eenvoudig, vullend en verrukkelijk lekker. Is er nog iemand uitbundig […]