Ik ben groot fan van Donna Hay, de beroemde TV chef uit Australië. Niet alleen kookt zij voor ons op de TV, maar geeft zij al sinds 2001 haar Donna Hay magazine uit. Het is over de hele wereld het meest verkocht food tijdschrift. Daarnaast schrijft zij kookboeken die stuk voor stuk bestsellers zijn. Dit natuurlijk vanwege de prachtige styling, fotografie en simpele gerechten. Ik mocht van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum Amsterdam, het boek Kerst van Donna Hay ontvangen en man oh man, wat een prachtig boek is dit!
Dit boek wil je hebben voor de feestdagen of aan iemand cadeau geven. Kerst Feest & Verwennerij staat er in het boek en dat is het ook. Een feest om door te bladeren en in de Kerststemming te komen en de verwennerij zit em in de heerlijke zoete gerechten. Het boek is weer een lust voor het oog, de prachtige opmaak, tongstrelende foto’s van de gerechten en natuurlijk de te lekkere recepten voor heel veel inspiratie.
Het boek Kerst van Donna Hay is dus in twee rubrieken verdeeld, namelijk feest & verwennerij.
Feest
In feest leren we hoe we een hele ham, kalkoen, buikspek, varkenslende, varkensbout, zalm of kreeft het lekkerst kunnen bereiden, met daarbij nog hele handige tips. De foto’s zien er zo heerlijk uit, je zou het er wel vanaf willen likken!
Natuurlijk komen alle feestelijke bijgerechten aan bod, van Pastinaak, Broccoli met citroenboter, Appels gevuld met amaretti en proscuitto, Hasselback van pompoen en een Hele geroosterde bloemkool. De groenten op deze manier bereid gaat iedereen lekker vinden. En bij de heerlijke aardappelgerechten in het boek loopt het water je in de mond.
Hapjes
De hapjes die in het boek staan zoals Mini-quiches, Pittige briochebroodjes, Oesters, Crabkoekjes, hartige koekjes en Crackers en heel veel te lekkere Dips die wil je echt nuttigen bij een borrel of als voorgerecht(en) serveren met de feestdagen.
Verwennerij
Ja ook met zoete verwennerijen en heerlijke nagerechten is Donna Hay de koningin. Van de klassieke Kerstcake, Tulbanden, Taarten tot aan Kerstige koekjes in allerlei leuke vormpjes toe. En dit boek kan natuurlijk ook niet zonder de beroemde Pavlova’s. Er komt een Pavlova met kaneel en gesuikerde pecannoten voorbij , een Pavlovarol, Chocolade-hazelnootpavlova en een prachtige Gemarmerde pavlovakrans met frambozen. Ik denk dat ik die ga maken met de Kerst, niet alleen ziet het er prachtig uit, maar ik weet zeker dat het zalig is. Ben je meer van de Trifles, dan kan jij je hart ophalen in dit boek.
Of wat dacht je van deze Chocoladecake met kweepeerglazuur en/of Zachte karamels met gezouten pinda’s? Dat wil je toch?
Het boek Kerst van Donna Hay
Dit 240 pagina tellend boek, helpt jou de feestdagen door. Er staan handige tips in hoe jij de gerechten stap voor stap kunt voorbereiden en heel veel tijdbesparende tips en trucs voor een goede Kerstplanning. Zodat jij simpele gerechten spectaculair kunt serveren en de feestdagen ontspannen kunt vieren.
Houd jij van koken en uitpakken met de feestdagen, dan is dit boek een echte musthave voor jou!
Het boek Kerst van Donna Hay
ISBN 978 90 00 37027 6
NUR 440
€ 24,99
Marianne
oktober 16, 2019 @ 6:36 am
Alleen de foto's al zijn een feestje om naar te kijken.
Hanneke de Jonge
oktober 16, 2019 @ 8:42 am
Ja he Marianne, ze maakt zulke mooie gerechten en foto's. Groeten, Hanneke
Gonny
oktober 16, 2019 @ 1:27 pm
Wat een pracht van een boek. Perfect om inspiratie op te doen. En om ip de koffietafel te leggen!
#Kerst wordt een feestje… met Donna
Hanneke de Jonge
oktober 17, 2019 @ 9:49 am
Hallo Gonny, het is inderdaad een prachtig boek en een Kerst feestje. Met culinaire groet, Hanneke