Genieten van de barbecue met wijn

Genieten van de barbecue met wijn

Ik zal het maar bekennen …. ik ben niet zo van de barbecue. Vind de gerechten die van de barbecue komen heerlijk, maar vind het zelf een gedoe om te grillen. Belachelijk eigenlijk, want ik sta wel uren in de keuken. Maar de zoon van Auke is wel van de barbecue en hij heeft zo’n prachtig groot ding in de tuin staan. Daar gaan we dan genieten van de barbecue met wijn die we van de Wijndivas mogen uitproberen.

Genieten van de barbecue met wijn

We hebben geluk met het weer, na een paar snikhete dagen is het wat afgekoeld maar toch nog perfect weer op te barbecueën. Roderick is de hele dag al bezig geweest met zijn vuurtje en ik heb de salades en kruidenboters voorbereid. Dit is aangepast op het soort spareribs die Roderick gaat maken. Het zijn de smokey’s golden ribs uit het boek Smokey Goodness 2 van de barbecue master Jord Althuizen. De salades erbij zijn een Koolsla met walnoten en cranberry’s en een Watermeloen en feta munt salade geworden. De kruidenboters zijn een Chipotle kerrieboter met gedroogde abrikozen en Oost-Indische Kers kruidenboter.
Wij gaan gezellig met de familie barbecueën vanavond en hebben er zin in.

 

Het wordt een ‘vlezige’ avond, ben benieuwd hoe de wijnen erbij zullen smaken. Omdat smaken verschillen, is het goed dat er een wit, rosé en rode wijn in de BBQ wijnbox zit. En ook vooral handig als je vis, vlees of vegetarisch op de barbecue gaat bereiden …. voor ieder wat wils.

Genieten van de barbecue met wijn

In de BBQ wijnbox van de Wijndivas zit:

Wit:

2 flessen witte wijn Empordàlia Verdera Blanc.
Een perfecte witte wijn uit Catalonië, in het uiterste Noorden van Spanje. Kan als aperitief gedronken worden, maar past zeker ook geweldig bij verse vis of zeevruchten. Deze wijn gaat trouwens ook goed samen met Paella of groenten welke op de barbecue bereid worden.
De jonge witte wijn is een lekkere frisse wijn, die makkelijk wegdrinkt…. een allemansvriend. Het is een mix van de witte Grenache en de Macabeu druif.
Wij drinken hem als aperatief.

Rosé:

2 flessen rosé Les Vignerons des Albères Malicieuse.
Ook een prima wijn om bijvoorbeeld de avond mee te beginnen. Een mooie zalmroze Franse rosé die het ook goed doet als aperitief.
Deze rosé heet Malicieuse en dat betekent verleidelijk, onvoorspelbaar en ondeugend’. En na het drinken begrijpen wij wel waarom de wijn zo genoemd is.
De wijn is gemaakt van de ‘Grenache Gris’ druif (grijze grenache). Een bijzondere druif – het roze zusje van de witte grenache – met een heerlijk toegankelijk karakter. Fris en fruitig, subtiele smaak van rins fruit met een lekkere afdronk. Niet te droog en niet te zoet, de meesten van ons vonden hem erg lekker en hij paste goed bij de spareribs van Roderick.
Deze wijn is echt een aanrader op het terras op een mooie zonnige dag.
Omdat de rosé lekker droog is, past hij prima bij het vlees (en ook bij vis trouwens).

Rood:

2 flessen rode wijn: Las Virtudes Patojo Ecologico.
De Spanjaarden begrijpen het ….. een rode wijn bij een BBQ drink je gekoeld!
Niet zo koud als een witte, maar zo ongeveer 14-15 graden. Om de wijn op deze temperatuur te brengen, leg je hem een half uurtje van tevoren in de koeling.
Spaanse rode wijnen staan bekend om hun sterke karakter en passen dan ook voortreffelijk bij vleesgerechten. Zeker in combinatie met steak, entrecote of een mooi stuk lamsvlees van de BBQ een uitstekende combinatie.
De Patojo Ecológico is voor 100% gemaakt van de Monastrell druif. De wijn is diep rood gekleurd, heeft veel fruit, is tanninerijk en heeft veel body, waardoor hij perfect voor de spareribs en ander vlees van de barbecue. De rode wijn was de verrassing van de avond, na de rosé probeerden we deze bij de spareribs en het was een volmaakte combinatie. De fruitige wijn is perfect om gekoeld te drinken, zeker op een warme dag of avond.

 

De BBQ wijnbox van de Wijndivas is een ideale wijnbox als je gaat barbecueën, er zit voor ieder wat wils in en de wijnen passen bij diverse gerechten.
Dus als je gaat barbecueën en je weet niet welke wijnen je moet kopen, bestel ze dan gewoon bij de Wijndivas.

 

 

Genieten van de barbecue met wijn

P.S.: we hadden nog Empordàlia Verdera Blanc over en hebben die gedronken bij Spaghetti met mosselen en romige tomatensaus. Het was een perfecte combinatie.


Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden